Tuulilasi

Volkswagen joutuu sulkemaan tehtaitaan – syinä WLTP ja kehno kysyntäVolkswagen joutuu sulkemaan tehtaitaan – syinä WLTP ja kehno kysyntä

Volkswagen suunnittelee sulkevansa suurimman tehtaansa Wolfsburgissa 1-2 vuorokaudeksi joka viikko elokuussa ja syyskuussa saadakseen autonsa syyskuussa voimaan tulevan WLTP-päästöstandardien mukaisiksi.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat All Over Press

WLTP perustuu päästölukemiin todellisessa ajossa, ei ainoastaan teoreettisiin malleihin ja mittauksiin. Tämä paljastaa entistä herkemmin korkeampia hiilidioksidilukemia, mikä aiheuttaa autotehtaille ongelmia, jos ne eivät saa autojaan sertifioitua ja myyntiin.

Sulkujen vuoksi Volkswagen joutuu vähentämään tiettyjen malliensa tuotantoa väliaikaisesti eri tehtaillaan. Viime viikolla Daimler syytti sekä WLTP-standardia että Yhdysvaltain ja EU:n tullikiistaa tuottavuutensa alenemisesta.

VW sulkee Wolfsburgin tehtaan lisäksi myös Zwickaun tehtaan joksikin aikaa, mikä aiheuttaa viivästyksiä komponenttien valmistuksessa. Myös Emdenin tehdas suljetaan vuoden jälkipuoliskolla joidenkin päivien ajaksi, mutta tähän on syynä keskikokoisten autojen kehno kysyntä. Emdenissä valmistetaan mm. Passatia.

Julkaistu: 27.6.2018