Tuulilasi

Volkswagen ja Uber yhteistyöhön Nvidian kanssa

Volkswagen ja Uber yhteistyöhön Nvidian kanssa
Volkswagen Group ja Uber Technologies tulevat käyttämään Nvidian tekoälyn asiantuntemusta tuodakseen autonomisia autoja liikenteeseen. Nvidia pyrkii levittämään omaa mullistavaa siruteknologiaansa uusille alueille.

VW ottaa käyttöön Nvidian teknologian kehittääkseen älykkään ajoavustimen tulevaisuuden autoihinsa kuten I.D Buzz -minivaniinsa.

Kyytipalveluyritys Uber puolestaan tulee käyttämään Nvidian prosessoria ja ohjelmistoja tulevassa autonomisessa mallistossaan.

Nvidian pääjohtaja Jen-Hsun Huang ja VW:n brändijohtaja Herbert Diess esiintyivät yhdessä Las Vegasin elektroniikka- ja kuluttajamessuilla.

Useat autonvalmistajat tekevät koko ajan yhteistyösopimuksia teknologiayritysten kanssa löytääkseen ratkaisuja autonomisiin autoihinsa.

”Juuri nyt lähes kaikki tekevät yhteistyötä jonkun toisen kanssa. Meidän tilanteemme on hyvä, sillä meillä on 320 eri partneria”, Nvidian autopuolen johtaja Danny Shapiro kertoi.

VW:n ja Nvidian apukuljettaja-järjestelmä käyttää sensoreita sekä auton ulko- että sisäpuolella. Tekoäly mahdollistaa systeemin kehittämisen edelleen ajan mittaan. Sisäsensorit rekisteröivät myös kuljettajan vireystilaa.

Uber puolestaan tulee kokeilemaan Nvidian softaa ensimmäisissä Volvo SUV -testiautoissaan.

Yhtiöt eivät kommentoineet yhteistyön talouspuolta.

(Lähde: Automotive News) 

Julkaistu: 8.1.2018
Kommentoi »