Tuulilasi

Volkswagen I.D. R Pikes Peak tavoittelee seuraavaa ennätystä Goodwoodissa


Peak -autolla uuden kaikkien aikojen ennätyksen 7:57,148 minuuttia maailman kuuluisimmassa mäkikilpailussa. Ennätysjahti jatkuu 12.–15. heinäkuuta Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa.
Kuvat Volkswagen

Pikes Peak International Hill Climb -kilpailun voitto sähköautolla on vielä tuoreessa muistissa: 24. kesäkuuta ranskalainen Romain Dumas ajoi I.D. R Pikes Tämä legendaarinen moottoriurheilutapahtuma on lajinsa suurin ja järjestetään tänä vuonna 25. kerran. Etelä-Englannissa järjestettävään moottoriurheilun juhlaan odotetaan yli 200 000 kävijää.

I.D. R Pikes Peak tekee Euroopan kilpadebyyttinsä Goodwoodissa. Volkswagenin ensimmäinen täyssähköinen kilpa-auto on I.D.-perheen sporttinen suurlähettiläs.

”Odotan innolla jälleen pääsyä I.D. R Pikes Peakin ratin taakse Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa. Kilpailu Richmondin herttuan tiluksilla on ainutlaatuinen ja hyvin perinteikäs tapahtuma. Maailman parhaat kilpa-autoilijat asettuvat lähtöviivalle legendaarisilla kilpa-autoillaan upean tunnelman vallitessa. I.D. R Pikes Peak on vielä "nuori", mutta Pikes Peakin ennätysvauhti teki siitä jo elävän legendan”, kertoo Dumas.

”On suuri kunnia osallistua Goodwood Festival of Speed -kilpailuun”, lisää Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets.

”Ihoni menee vieläkin kananlihalle, kun ajattelen menestystämme Pikes Peakissä. Se kisa on nyt ohi, ja katseemme on kohti tulevaa. Odotamme innolla saadessamme esitellä I.D. R Pikes Peakin eurooppalaisille faneillemme. Merkkimme on sitoutunut sähköiseen liikkumiseen, ja haluamme näyttää kaikille kuinka tunteita herättävä tämä teema on ennen kuin Volkswagenin ensimmäinen täyssähköautomallisto tulee markkinoille vuodesta 2020.”

Mäki vuoren sijaan: sähköautojen ennätysjahdissa Goodwoodissa

Volkswagenilla ja I.D. R Pikes Peakilla on seuraava ennätys tähtäimessään Goodwoodissa: uusi ennätys sähköautoille. Vuonna 2013 britti Jonny Cocker ajoi ikonisessa Goodwood Hillclimb -kisassa sähköautojen uudeksi ennätykseksi 47,34 sekuntia Lola-Drayson B12 69/EV -autollaan. Kaikkien aikojen nopeinta aikaa pitää halussaan saksalainen Formula 1 -kuljettaja Nick Heidfeld. Vuonna 1999 hän ajoi 1,86 kilometrin reitin McLaren-Mercedes MP4/13 Formula 1 -autolla 41,6 sekunnissa.

Jotta ennätysjahti onnistuu, oli Volkswagen Motorsportin suoriuduttava mestarillisesti logistisesta haasteestaan: Pikes Peak International Hill Climb -kilpailun jälkeen I.D. R Pikes Peak oli valmisteltava pikaisesti Eurooppaan kuljetusta varten. Auto saapui heinäkuun alussa lentorahtina Hannoveriin, jossa se puolestaan valmisteltiin kohtaamaan uusia haasteitaan ja matkaa kohti Etelä-Englantia. Todellinen kilpajuoksu aikaa vastaan koko Volkswagen Motorsportin tiimiltä.

Mukana Goodwoodissa: 1987 Twin-Golf Pikes Peak

Volkswagen Motorsport osallistuu I.D. R Pikes Peakin lisäksi Goodwood Hill -kilpailuun myös vuoden 1987 Twin-Golf Pikes Peak -mallillaan. Kuljettajan tehtävät tällä 480 kW (652 hv) kaksi-moottorisella kilpa-autolla jakavat Hans-Joachim Stuck ja Jochi Kleint. Kuten I.D. R Pikes Peak -malliin, optimoivat insinöörit ratkaisun kahdelle moottorille, kehittäessään huomiota herättäneen Golfin. I.D. R Pikes Peak -mallissa on kaksi sähkömoottoria yhteisteholtaan 500 kW (680 hv). Goodwill Hill -kilpailuun osallistumisen lisäksi molemmat autot ovat näytteillä varikkoalueella ja kuljettajat valmiina tapaamaan fanejaan.

Julkaistu: 13.7.2018