Tuulilasi

Volkswagen esitteli uuden Jetan


Uutuus esiteltiin sunnuntaina Detroitin autonäyttelyssä.
Kuvat Volkswagen

Yhdysvalloissa Jetta on eniten myyty Volkswagenin malli, mutta Euroopassa se on ollut yksi vähiten myydyistä. Syynä tähän pidetään eurooppalaisten mieltymystä hatchbackeihin sedanien sijaan. 

Kokonaan uudelleen suunniteltu Jetta on edeltäjäänsä isompi, sen ajodynamiikkaa on parannettu, samoin turvallisuus- ja tietoviihdeteknologiaa.

Jetta on tehty yhtiön MQB-alustalle, joka on myös Golfin hatchbackissa. Moottorina jatkaa 150-hevosvoimainen 1,4-litrainen turbo, joka saa rinnalleen vaihtoehdoiksi kahdeksanportaisen automaattilaatikon tai kuusiportaisen manuaalivaihteiston. Auton polttoaineenkulutusta on saatu vähennettyä edellisen sukupolven Jettaan verrattuna mm. start-stop-systeemillä. LED-ajovalot ovat vakiovarusteena.

Auton sisätilojen design on samanlainen kuin Euroopan malliston Golfissa. VW:n Car-Net tietoviihdejärjestelmä on yhteensopiva Apple CarPlayn, Android Auton and MirrorLinkin älypuhelinapplikaatioiden kanssa.

Vuoden 2017 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana Jettaa myytiin Euroopassa ainoastaan 5368 kappaletta, kun taas Yhdysvalloissa vuoden 2017 myynti oli 115 807.

Uutista päivitetty 16.1.2018 klo 9:00: Jettaa ei tuoda Suomen maahantuojan mukaan Eurooppaan.

Julkaistu: 15.1.2018