Tuulilasi

Volkkarin tila-auto Touran on uudistettu – kasvanut pituutta jopa 12 cm


VW on julkistanut täysin uuden Touranin, joka jatkaa suositun tila-auton manttelinperijänä. Uusi Touran perustuu VW-konsernin MQB-pohjarakenteeseen.
Kuvat Volkswagen

VW mallistossa Golf Sportsvan on kasvanut lähes Touranin kokoiseksi, ja puolestaan Sharan on kooltaan huomattavasti isompi kuin vanha Touran. Siksi nyt esitelty Touran on kasvanut pituutta jopa 12 cm, jotta se sopisi paremmin Volkkarin mallistoon.

Ulkonäöltään uutuus on saanut VW:n tuoreimman merkki-ilmeen, ja keulassa on nähtävissä piirteitä mm. Passatista. Myös ohjaamoilme on kokenut roiman päivityksen. Vanhan mallin hieman kulmikkaat muodot ovat nyt suoraviivaisempia.

Suurin osa pituuskasvusta on tullut auton akseliväliin (11 cm). Saksalaiset väittävät, että keskikokoisten tila-autojen sarjassa Touranin tavaratila olisi luokassa suurin. Uudistetun istuintenkaatomekanismin avulla tavaratilasta saadaan täysin tasainen. Tarjolla ovat sekä viisi- että seitsenpaikkaiset versiot.

Moottoripaletti on tuttu VW:n muista malleista, kuten Golfista ja Passatista. Kulutus ja päästöarvot ovat kuitenkin tippuneet roimasti (n. 20 %) edeltäjään verratuna painonsäästön sekä alhaisemman ilmanvastuksen takia.

Touranin hintojen pitäisi pysyä kutakuinkin ennallaan, vaikka varustetaso nousee. Uutuus esitellään suurelle yleisölle Genevessä ja saapunee Suomeen loppuvuodesta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 25.2.2015