Tuulilasi

Volkkarilta isokokoinen Coupe Concept – Phaetonin korvaaja?

1

Volkswagen julkisti Shanghain autonäyttelyssä C Coupe GTE -konseptin, joka on yli viisimetrinen Kiinan markkinoille tarkoitettu luksusmalli.
Kuvat VW

Konsepti on hieman yllättävä, sillä VW julkisti noin reilu kuukausi sitten Genevessä Sport Coupe Concept GTE:n joka on tätä Shanghaissa julkaistua konseptia huomattavasti pienempi. Coupe Concept GTE näytti, miltä seuraava coupe-korinen Passat voisi näyttää.

Nyt julkaistun konseptin yli viisimetrinen mitta viittaa jopa S-sarjalaisen kilpailijasta, eli mahdollisesti uudesta Phaetonin korvaajasta. Autocarin mukaan kuitenkin tämä malli jäisi vielä Phatonin alapuolelle.

VW on brändännyt GTE-tunnuksen viittaamaan hybrideihin. Kyseessä on siis ladattava hybridi, jonka keulalla on tuttu kaksilitrainen TSI (210 hv) ja siihen on yhdistetty sähkömoottori (124 hv). Yhteistehoksi ilmoitetaan kuitenkin vain 245 hv.

Erityisesti C Coupe GTE:n ohjaamo on uudenlainen. Se näyttää, miltä saksalaismerkin isompien mallien ohjaamot tulevaisuudessa voisivat olla. Toisaalta ohjaamon linjoissa on myös tuttuja elementtejä tuoreesta Passatista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 20.4.2015