Apu

Voiko wc-paperi loppua? Metsä Tissue supistaa tuotantoa Keski-Euroopassa energiakriisin vuoksi

Voiko wc-paperi loppua? Metsä Tissue supistaa tuotantoa Keski-Euroopassa energiakriisin vuoksi
– Wc-paperi on tärkeä huoltovarmuustuote, ja pyrimme varmistamaan sen saatavuuden kaikin keinoin, Metsä Tissuen Suomen ja Baltian myyntijohtajan Susanna Varsanpää sanoo.
Julkaistu: 27.9.2022

Metsäteollisuuden energiakriisin seuraukset voivat iskeä konkreettisesti suomalaisten arkeen. Wc- ja talouspaperia tuottava Metsä Tissue on jo kertonut supistavansa tuotantoaan Keski-Euroopassa.

Yhtiön mukaan sillä voi olla vaikutusta pehmopaperien saatavuuteen. Metsä Tissuen Suomen ja Baltian myyntijohtajan Susanna Varsanpään mukaan ei silti ole suurta riskiä, että Suomesta loppuisi vessapaperi.

– Suomen tilanne näyttää vielä hyvältä, ja paperiomavaraisuus on meillä hyvällä tasolla. Muut alan toimijat tuovat Suomeen paperia myös Euroopasta, ja siellä haaste on todellinen. Paperin käyttö Suomessa ei riipu Keski-Euroopasta, sillä toimitusvarmuutemme on kunnossa.

"Uskomme, että mahdollisissa energian säännöstelytilanteissa pehmopaperiteollisuus ei ole ensimmäisenä listalla."
Metsä Tissuen Suomen ja Baltian myyntijohtajan Susanna Varsanpää

Pehmopaperituotanto kuluttaa merkittävästi energiaa, minkä lisäksi siihen vaikuttaa raaka-aineen saatavuus.

– Wc-paperi on tärkeä huoltovarmuustuote, ja pyrimme varmistamaan sen saatavuuden kaikin keinoin. Uskomme, että mahdollisissa energian säännöstelytilanteissa pehmopaperiteollisuus ei ole ensimmäisenä listalla.

Metsä Tissuen Mäntän pehmopaperitehdas kuluttaa paljon energiaa. Metsä Tissuella uskotaan silti, että pehmopaperiteollisuus ei ole ensimmäisenä listalla mahdollisissa energian säästelytilanteissa.

Varsanpää huomasi, että loppukesällä ja alkusyksyllä ihmiset ostivat wc-paperia normaalia enemmän. Sen jälkeen kysyntä on tasaantunut.

– Varastotilanne on hyvä ja tuotanto rullaa, sen osalta ei ole mitään syytä huoleen. Emme ole olleet samanlaisessa tilanteessa kuin pandemian alku­puolella.

Kommentoi »