Apu

Virve Rosti teki täydellisen puhdistuksen: "Poistin elämästäni energiasiepot ja päätin, mihin keskityn"

Virve Rosti teki täydellisen puhdistuksen: "Poistin elämästäni energiasiepot ja päätin, mihin keskityn"
Pian 60 vuotta täyttävä Virve Rosti noudattaa itselleen piirtämäänsä elämän tiekarttaa.
Julkaistu: 14.6.2018

Laulaja Virve Rosti on asunut Vantaan Martinlaaksossa vuodesta 1985. Tosin vasta viitisen vuotta sitten hän osti sieltä oman asunnon, ensimmäisen omistuskotinsa. Tyylikkään tummasävyinen, itämaisin sävyin sisustettu kaksio sijaitsee kymmenennessä kerroksessa, ja tilavalta parvekkeelta aukeavat hienot näköalat Helsinkiin saakka.

– Tein elämässäni täydellisen puhdistuksen muutama vuosi sitten. Piirsin itselleni tiekartan, johon leikkasin lehdistä kuvia asioista, joita halusin tavoitella: asunto, golf, auto… Keskityin myös aineettomiin asioihin. Hylkäsin vanhan painolastin ja fokusoiduin huomiseen. Päätin tehdä vain sitä, mistä nautin. Nostin oman ja läheisteni hyvinvoinnin tärkeimmäksi, Virve kertoo.

– Poistin myös ympäriltäni sellaisia tuttuja ja ystäviä, jotka imivät minusta voimaa, olivat energiasieppoja. Päätin, että en enää sano kaikkeen kyllä. Ymmärsin olevani jo siinä iässä ja asemassa, että voin itse valikoida töitäni. Onneksi minulla on esimerkiksi bändissä ihanat tyypit.

"Kurpat" ja "Tenaleidit" tärkeitä

Virve sanoo, että tiekartan tehtyään hänelle alkoi yhtäkkiä tapahtua hyviä asioita. Juuri niitä, mitä hän tavoitteli.

– Luotan siihen, että asiat menevät niin kuin ne on tarkoitettu. Niin olen aina elänyt ja uskaltanut tehdä isojakin päätöksiä uskomalla vakaasti, että asiat järjestyvät kyllä. Ja vaikka vastoinkäyminen tulisi, siitä voi oppia ja tajuta lopulta, miksi kävi juuri niin.

Oikeat ystävät ovat Virvelle tärkeitä. Hänellä on kaksi rakasta ystäväryhmää: Kurpat ja Tenaleidit. Tenaleidit on luokkakavereiden ryhmittymä, joista moni täyttää Virven tavoin tänä vuonna 60 vuotta. Synttärikutsuja satelee.

– Kurpat on naisporukka, joka on pitänyt yhtä jo 35 vuotta. Nyt meitä on enää 11, kun yksi menehtyi rintasyöpään. Nämä naiset ovat minulle tärkeä voimavara.

Lue Virve Rostin koko haastattelu uudesta Avusta 24/2018.

Kommentoi »