Eeva

Virpi Miettinen hurjista vuosistaan: "On ihme, että olen hengissä"Virpi Miettinen hurjista vuosistaan: "On ihme, että olen hengissä"

Virpi Miettinen tietää eläneensä monen ihmisen edestä. Porvoolaistytöstä tuli kansainvälisesti menestynyt kohukaunotar, joka sukkuloi seurapiiristä ja avioliitosta toiseen. Sukellus pimeään oli viedä Virpin hengen.
Teksti Sanna Wallenius

Tatun ja Joonan mummila, lukee porvoolaisen kerrostalon ovessa kotoisasti. Jo eteisessä tulijalle käy selväksi, että tämän kodin mummilla on silmää kauneudelle. Ripustimissa roikkuu toinen toistaan upeampia huiveja, käsilaukkuja ja värikkäitä juhla-asuja. Keittiön hyllyjä koristavat puolestaan kristallit ja posliiniastiat.

”En minä kaikkea tätä tarvitse. Olen ostanut tavaroita halvalla ja myynyt niitä eteenpäin, jotta selviytyisin elinkustannuksistani”, Virpi Miettinen, 71, tunnustaa.

Virpi tietää, mistä puhuu. Kun entinen avopuoliso joutui 1990-luvun laman kourissa vaikeuksiin, hän pakotti Virpin takaamaan lainansa.

”Koin niin suurta painostusta pankinjohtajan ja silloisen elämänkumppanini taholta, etten uskaltanut kieltäytyä. Jos olisin silloin tiennyt, että joudun mokoman takauspaperin vuoksi itse kahdeksikymmeneksi vuodeksi talousvaikeuksiin, en olisi ikinä suostunut.”

Tästä kaikki alkoi. Miss Suomi Virpi Miettinen ja perintöprinsessat Esti Östring ja Raija Salminen kruunajaisissaan vuonna 1965.

Chanelista formulakilpailuihin

Viimeksi kuluneen vuoden aikana Virpi on käynyt läpi mennyttä, sillä hän on kirjoittanut Tuhma prinsessa -elämäkertaa yhdessä toimittaja Tuula Niemisen kanssa.

Käänteitä Miettisen tarinassa riittääkin. Vuoden 1965 Miss Suomi niitti menestystä kansainvälisissä kauneuskilpailuissa ja päätyi töihin sekä Chanelin muotitaloon että Marlboron pääemännäksi formulakilpailuihin.

”Kaikki tapahtui hurjan nopeasti. Vain hetkeä aiemmin olin leikkinyt nukeilla ja viettänyt tavallisen koulutytön elämää. Äkkiä nousin ryminällä julkisuuteen ja kalenterini täyttyi töistä ja ulkomaanmatkoista”, Virpi muistaa.

Virpi on rakastunut usein miehiin, jotka ovat vaikuttaneet ensin unelmien kumppaneilta, mutta joista on paljastunut lopulta narsistisia ja väkivaltaisia piirteitä.

”Minua on tönäisty alas portaista ja hakattu. Eräs seurustelukumppani raahasi minut hiuksista kylpyammeeseen ja suihkutti päälleni vuorotellen kylmää ja tulikuumaa vettä. Kerran olen yrittänyt päättää elämäni lääkkeiden yliannostuksella. On ihme, että olen hengissä.”

Oman taistelunsa Virpi onkin käynyt päihteiden kanssa, joka heitti hänet usein mitä kummallisimpiin tilanteisiin.

“Yksien juhlien jälkeen heräsin unkarilaiselta viinitilalta.”

Kuvat: Satu Nyström

Lue Virpin uskomaton selviytymistarina Eevan numerosta 1/2018.

Julkaistu: 3.1.2018