Apu

Ville Haapasalo: "Elokuvien rahoitus on Venäjällä jäissä"

Ville Haapasalo: "Elokuvien rahoitus on Venäjällä jäissä"
Ville Haapasalo uskoo, että kansallismieliset elokuvat saavat nyt Venäjällä helpommin rahoitusta.

Ville Haapasalo kuvaa tällä hetkellä Suomessa Tappajan näköinen mies -elokuvaa. Hän aloitti kuvaukset eilen suoraan heti maahan saavuttuaan. 

- Tälläinen elämä on ollut minulle 15 vuotta arkipäivää. Olen tottunut siihen, vaikka aina ei se aina kivaa ole. Kukaan ei kuvaa kotini lähellä elokuvia, joten siksi joudun matkustamaan paljon, hyväntuulinen Haapasalo sanoi.

Näyttelijän mukaan elokuvien teko on ollut viimeisen vuoden ajan Venäjällä jäissä.

- Tietysti talouspakotteet vaikuttavat siihen. Kukaan ei oikein tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Aivan viime viikkoina on alkanut olla vähän liikehdintää. Tuottajat ovat soitelleet, jos alkaisimme puolen vuoden kuluttua tehdä jotain.

Muuten Venäjän tilanne ei ole vaikuttanut Haapasalolla taiteen tekemiseen.

- Kukaan ei ole kieltänyt minua tekemästä Venäjällä ikinä mitään. Tai no. Kun näyttelin yhdessä elokuvassa transvestiittia, Moskovan kaupunginjohtaja kielsi elokuvan näyttämisen kaupungissa. Sitten sitä ei vain näytetty. 

- Kun Venäjä vahvistaa nyt kansallista tunnetta, niin ehkä sellaiset kansallismieliset elokuvat voisivat saada helpommin rahoitusta. Taiteilijapiireissä se ei ole vaikuttanut ilmapiiriin. Lähinnä vitsailemme asiasta.

Haapasalolla on asunto Moskovassa. Hän on asunut maassa vuodesta 1991, jolloin hän aloitti näyttelijän opinnot Pietarin teatteriakatemiassa. Näyttelijän vaimo ja kaksi lasta asuvat Suomessa.

Julkaistu: 26.5.2015
Kommentoi »