VIIKON TÄHTI Jaajo Linnonmaa: "Olen Aku Ankka -henkinen hahmo"
Puheenaiheet
VIIKON TÄHTI Jaajo Linnonmaa: "Olen Aku Ankka -henkinen hahmo"
Haluatko miljonääriksi -ohjelman juontaja Jaajo Linnonmaa potee huonoa omaatuntoa kaikesta kodin ulkopuolella viettämästään ajasta.
Julkaistu 17.1.2016
Apu

Jaajo Linnonmaa, juonnat pian alkavaa Haluatko miljonääriksi –ohjelmaa. Miksi halusit lähteä mukaan?

– Minua on kosiskeltu jo pitkään erilaisiin ohjelmiin, ja olen harkinnut tarkkaan, mikä voisi olla oma juttuni. Haluatko miljonääriksi tuntui niin absurdilta, että halusin lähteä mukaan. Suomalaiset ovat tottuneet näkemään ohjelman ohjaksissa harmaahapsisen Lasse Lehtisen, ja onkin mahtavaa päästä päivittämään kisa vuoteen 2016. On myös hienoa juontaa ohjelmaa, jossa on jo selvät askelmerkit. Minun ei tarvitse murehtia, olenko hauska, vaan voin vain nauttia matkasta.

Mitä tekisit jos voittaisit itse miljoona euroa?

– Remontoisin kotikeittiöni, ja tekisin kaikkea muuta aikuista ja tylsää. Olen ajellut viisi vuotta samalla autolla, joten kenties päivittäisin sen myös uuteen malliin. Moni sanoo, ettei raha tee onnelliseksi. Mutta jos käteeni iskettäisiin nyt miljoona euroa, kyllä minua väistämättä vähän hymyilyttäisi miettiessäni, mihin rahat laitan.

Sinut tunnetaan myös ExtremeRun -tapahtuman isänä. Miten yrittäjähenkisyys näkyy sinussa?

– Olen pudotellut vuosien varrella kaikennäköisiä katiskoja järven pohjalle ja katsonut, mitä niille käy. Näen jatkuvasti ympärilläni uusia mahdollisuuksia ja mietin, miten muuntaa ne liikeideoiksi. Puoli vuotta sitten sain vision eräästä elintarvikkeesta. Olin niin innoissani, että hankin sille päivässä viidenkymmenentuhannen euron lainan ja perustin sitä varten yrityksen. Kaksi päivää myöhemmin totesin, ettei se ollutkaan minun juttuni. Olen ehkä vähän sellainen Aku Ankka -henkinen hahmo. Välillä epäonnistun ja joudun noloihin tilanteisiin, mutten hirveästi välitä siitä, vaan pusken silti eteenpäin.

Mitä toivot tulevaisuudeltasi?

– Arvostan tosi paljon faijaani, joka on toiminut 40 vuotta yrittäjänä ja onnistunut perustamaan yrityksen, joka työllistää useita kymmeniä ihmisiä. Haaveilen siitä, että pystyisin itsekin jonakin päivänä samaan. Haluan myös olla maailman paras isä lapsilleni. Poden huonoa omaatuntoa kaikesta ajasta, jonka vietän kodin sijasta duuneissa. Perhe nousee kaiken muun yläpuolelle elämässäni, mutta pelkällä isänä olemisella ei oikein elä. Nyt kun rauta on kuumaa ja minulla on hyvä hönkä päällä, haluan panostaa täysillä myös töihini. 

Kommentoi »