Vihreä siirtymä voi olla Suomelle uusi Nokia – Tuntuu oudolta, että joku sitä vastustaa
Avun pääkirjoitus
Vihreä siirtymä voi olla Suomelle uusi Nokia – Tuntuu oudolta, että joku sitä vastustaa
Vihreä siirtymä tuo Suomeen valtavat investoinnit, kasvua, työpaikkoja ja vientituloja. Siksi tuntuu oudolta, että joku sitä vastustaa, kirjoittaa Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro.
Julkaistu 24.4.2023
Apu

Vuosikausia on hoettu: mistä löytyy Suomelle uusi Nokia? Vaikuttaa siltä, että vastaus on löytynyt. Kaikki – tai ainakin melkein kaikki – vannovat nyt vihreän siirtymän nimeen. Uudet ilmastoratkaisut tuntuvat olevan Suomelle valtava mahdollisuus.

Vaalien alla nähtiin jopa sellainen ihme, että tavallisesti pöydän vastakkaisilla puolilla kättä vääntävät työmarkkinakeskusjärjestöt EK, SAK, STTK ja Akava julkaisivat Helsingin Sanomissa yhteisen kirjoituksen, jossa ne julistivat, että vihreä siirtymä tuo mukanaan valtavat investoinnit, kasvua, työpaikkoja ja vienti­tuloja.

Jopa Suomen rikkain ihminen varoitti lipsumasta ilmastotavoitteesta.

Samaa sanomaa julisti samassa lehdessä Suomen rikkain ihminen, Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin. Hän varoitti, että Suomi tekee virheen, jos ilmastotavoitteesta lipsutaan. Ilmastolakiin kirjattu tavoite hiilineutraaliudesta vuonna 2035 on hänen mu- kaansa valtti, joka tuo Suomelle uskottavuutta, kun ilmastoystävällisen teollisuuden investoinneista kilpaillaan maailmanlaajuisesti.

Itse olen aina uskonut siihen, että insinöörit keksivät ratkaisun ilmastokriisiin ja että raha on paras ja ainoa draiveri, jolla muutos voidaan saada aikaan. Siinä ohessa ilmaston lämpeneminen hidastuu.

Käsillä on siis uusi teollinen vallankumous, joka lupaa Suomeen työtä ja vaurautta. Tuntuu oudolta, että joku sitä vastustaa.

Kommentoi »