Tuulilasi

Video: Nokian ihmerengas – nastat esiin vain tarvittaessa


Nokian Renkaat esitteli talvirenkaan 80 -vuotisjuhliin liittyen konseptirenkaan, jonka nastateknologia antaa viitteen tulevaisuudesta.
Kuvat Nokian Renkaat

Kuljettaja voi napin painalluksella saada pitoa parantavat nastat ponnahtamaan esiin. Kun nastoja ei tarvita, nastat vedetään takaisin renkaaseen.

Yhdistetyn nasta- ja kitkarenkaan ideana on, että vaihto tehdään ajo-olosuhteiden selkeästi muuttuessa. Kuivalla tiellä ja tasaisissa talviolosuhteissa ajetaan ilman nastoja, jäisellä kelillä voidaan turvautua nastoihin.

Maailman johtavan talvirengasvalmistajan konseptirenkaassa on hyödynnetty juuri esitellyn nastallisen Nokian Hakkapeliitta 8 SUV:n pintamallia ja rakenneratkaisuja. Kaikkien neljän renkaan nastat nousevat tai laskevat yhtä aikaa. Nastan runko pysyy koko ajan paikallaan, liikkuva osa on nastan keskellä oleva kovametallitappi.

Nokian Renkaat kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan pohjoisen viimaan ja pakkaseen vuonna 1934. Kaksi vuotta myöhemmin rengastehtaan insinöörit kehittivät liukasteleville mobilisteille uuden talviturvallisuutta parantaneen ratkaisun, Lumi-Hakkapeliitan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 13.2.2014