Vesku Loirista tuli yksinhuoltaja
Puheenaiheet
Vesku Loirista tuli yksinhuoltaja
50-vuotistaiteilijajuhlaa viettävälle Veskulle kuuluu hyvää. Terveys on kunnossa, paino pudonnut ja pojatkin muuttivat Intiasta Espooseen.
Julkaistu 14.6.2012
Apu

Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann näyttelevät isää ja poikaa Mika Kaurismäen Tie pohjoiseen -elokuvassa.

Vesa-Matti Loirin kaksi nuorinta poikaa, Ukko, 17, ja Sampo, 16, muuttivat hiljattain pysyvästi isänsä luokse Espooseen. Pojat ovat asuneet lähes koko ikänsä Intiassa äitinsä Stina Toljanderin kanssa, mutta saivat nyt Aasiasta tarpeekseen.

- Olen käytännössä yksinhuoltaja jonkin aikaa. Kohtahan pojat ovat jo aikuisia, Vesku kertoo Avun haastattelussa.

Hän myöntää, että haasteita järjestelyssä riittää, mutta pojista on hänelle suuri ilo.

- Vähän he nahistelevat keskenään, mutta ei se haittaa. Kasvattajana kannatan lämpimästi periaatetta, jonka mukaan pitää rakastaa, mutta antaa lapsen elää rohkeasti elämäänsä.

Vesku Loiri, 67, viettää tänä vuonna 50-vuotistaiteilijajuhlaansa. Hänen uransa alkoi vuonna 1962 Mikko Niskasen Pojat-elokuvasta. Hän juhlistaa merkkivuotta paitsi suurella konsertilla Helsingin Hartwall-areenassa syyskuun lopussa, myös pitkän tauon jälkeen elokuvatähtenä. Vesku näyttelee pääosaa yhdessä Samuli Edelmannin kanssa Mika Kaurismäen ohjaaman Tie pohjoiseen -elokuvassa.

Apu seurasi elokuvan loppukohtausten kuvauksia Kemijärven Narkilahdessa ja tapasi molemmat tähdet.

- Voi varmasti sanoa, että koemme toistemme voiman tutuksi. Kaikkea ei tarvitse vetää joka poimun ja mutkan kautta. Jo pelkästään ilmeestä näkee, mitä toinen tarkoittaa, Samuli Edelmann kuvailee kaksikon yhteistyötä.

Viimekesäisten kuvausten jälkeen Vesa-Matti Loiri on laihtunut yli 30 kiloa ja kuntoutunut kovasti. Edessä olevan polvileikkauksen jälkeen Vesku uskoo olevansa taas hyvässä kunnossa.

- Diabetes on hyvin hallinnassa uuden lääkkeen ja painonpudotuksen vuoksi. Uskallan jättää insuliinin kokonaan pois tänä kesänä. Se on mielettömän hienoa!

Lue Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmannin haastattelu sekä reportaasi Tie pohjoiseen -elokuvan kuvauksista tänään ilmestyneestä Avusta!

Kommentoi »