Vesa Vierikko perehtyy miehen yksinäisyyteen
Puheenaiheet
Vesa Vierikko perehtyy miehen yksinäisyyteen
Näyttelijä Vesa Vierikko, 60, on Kansallisteatterin Mielensäpahoittaja. Roolissaan hän kuvaa vanhan miehen yksinäisyyttä ja läheisyyden kaipuuta. Vanhuuden vaivoista hänellä on henkilökohtaista kokemusta äitinsä Alzheimerin taudin vuoksi.
13.10.2016
 |
Apu

Kirjailija Tuomas Kyrön luoma Mielensäpahoittaja on saanut jo monta näyttämötulkintaa ja hahmo on herätetty henkiin yhdessä elokuvassakin, jossa Antti Litja näytteli nimiroolia.

Uusin Mielensäpahoittaja nähdään Suomen Kansallisteatterissa, jossa Vesa Vierikko tekee omanlaisensa tulkinnan Mika Myllyahon ohjauksessa. Vierikon Mielensäpahoittaja ei ole mariseva vanha ukko, vaan lempeä, läheisyyttä kaipaava mies.

- Pohdin roolissani miehen yksinäisyyttä, miehillähän on vähemmän läheisiä ystäviä kuin naisilla! 

Vierikolla on seitsemän lasta, joista kolme on vielä kouluikäisiä. Isänä hän ei ehdi potea yksinäisyyttä, mutta vanhuuden vaivoista hän tietää 85-vuotiaan äitinsä Alzheimerin taudin takia.

- Seuraan läheltä äitini mielen hapertumista. Hän saa onneksi onneksi hyvää hoitoa Kangasalla kunnan hoivakodissa. Minut ja veljeni hän tunnistaa vielä ja sanoinkin äidille, ettei kaikkea tarvitse muistaa. Tärkeintä on, ettei hänestä itsestään tuntuisi pahalta.

Lisää Vesa Vierikon mietteitä tämän viikon Avussa.

Teksti Liisa Talvitie, kuva Petri Mulari  

Kommentoi »