Vesa-Matti Loiri kahteen elokuvaan ja Niinistön juhliin
Puheenaiheet
Vesa-Matti Loiri kahteen elokuvaan ja Niinistön juhliin
Ensi kesänä Vesku Loiri paiskii taas töitä elokuvanäyttelijänä. Hän tutustuu parhaillaan Mika Kaurismäen ja Antti Jokisen elokuvakäsikirjoituksiin.
Julkaistu 15.10.2013
Apu

Vesa-Matti Loiri julkaisee marraskuun alussa 33:nnen sooloalbuminsa Tuomittuna kulkemaan. Levylle nimen antanut kappale, duetto Samuli Edelmannin kanssa, on soinut radioissa jo toissa kesästä alkaen. Tällä kertaa Veskun orkesterina on Tuure Kilpeläisen johtama Kaihon Karavaani, jonka jäljiltä Vesku siirtyy aavistuksen Suomi-iskelmän suuntaan.

- Biiseissä on vähän sellaista ”partiopojat leirinuotiolla” -tyyppistä fiilistä, Vesku kuvailee.

Kuten kahdelle edellisellekin levylle, myös Tuomittuna kulkemaan -albumille lauluja on tehnyt liuta kotimaisen rockin ja popin huippunimiä Ismo Alangosta Paula Vesalaan ja Juha Tapioon.

Vesku on viime vuodet keskittynyt musiikkiuraansa eikä hän terveysongelmiensa vuoksi ole ottanut vastaan elokuvarooleja. Kun pahaksi äitynyt diabetes saatiin lopulta hallintaan, Vesku palasi valkokankaalle Tie pohjoiseen -elokuvassa kaksi vuotta sitten. Parhaillaan Vesku harkitsee jopa kahteen elokuvaan suostumista.

- Jos hyvin käy, niin ensi kesänä näyttelen sekä Mika Kaurismäen että Antti Jokisen elokuvissa. Olen saanut molempien käsikirjoitukset, joihin juuri nyt tutustun. Tarkemmin en voi niistä vielä puhua. Sen voin sanoa, että olen innoissani, Vesku paljastaa Avulle.

ITSENÄISYYSPÄIVÄT ovat olleet Veskulle jo vuosien ajan harvoja vapaapäiviä rankkojen konserttikiertueiden välissä. Tästä syystä häntä ei ole aikoihin nähty presidentin vastaanotolla Linnassa.

- Sain Tarja Halosen aikana muutaman kutsun, josta jouduin kieltäytymään. Luulen, että presidentti on ymmärtänyt perusteluni. Kiertueiden välissä on ollut tärkeää jättää aikaa myös palautumiseen.

Tänä vuonna presidentin itsenäisyysjuhlat järjestetään poikkeuksellisesti Tampere-talossa, jossa tanssin sijaan on luvassa juhlava konsertti.

- Sauli Niinistö pyysi minua konserttiin esiintymään, mutta kieltäydyin samasta syystä kuin kutsuistakin. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan ja ilmoitin seuraavana päivänä, että totta kai minä tulen. Esitän konsertissa varmaankin kaksi kappaletta.

Lisää Vesa-Matti Loirin kuulumisia ensi viikon torstaina julkaistavassa Avussa.

Kommentoi »