Vertaa lääkäripalveluiden hintoja
Terveys ja hyvinvointi
Vertaa lääkäripalveluiden hintoja
Hinnan vertailu kannattaa myös terveyspalveluissa – esimerkiksi gynekologikäynnin mediaanihinta vaihtelee yksityislääkärillä 36 eurosta 144 euroon eri puolilla maata
Julkaistu 18.8.2016
Apu

Hintatiedot käyvät ilmi Hoitopaikanvalinta.fi-sivustolta, johon on koottu ensimmäistä kertaa Kelan korvaamien yksityisten terveyspalvelujen hintoja palveluntuottajien ja kuntien mukaan jaoteltuina. Tiedot on koottu yhdistämällä palveluntuottaja- ja korvausrekisteri.

Kelan tutkimusten mukaan yksityisten terveyspalvelujen hinnat ovat nousseet viime vuosina yleistä ansiotasoa nopeammin. Vakuutetun omavastuu on kasvanut jatkuvasti, sillä Kela-korvauksia on leikattu viime vuosina, ja inflaatio on näivettänyt niitä.

Jokainen voi pienentää hoitokulujaan käyttämällä edullisinta palvelua. Erot yksityislääkärinpalkkioissa ovat suurimmat naistentautien ja synnytysten erikoisalalla. Hammashoidossa pienemmät yritykset myyvät palveluita halvemmalla lääkärikeskusketjuihin verrattuna.

Terveyspalvelujen hinnat ovat keskimäärin matalimmat siellä, missä on eniten tarjontaa, ja kilpailu toimii.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelussa on kattavasti tietoa myös terveyspalvelujen käyttämisestä Suomessa ja ulkomailla sekä potilaan oikeuksista. 

Sivuston ovat tuottaneet yhteistyössä Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kela sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Teksti: Riitta Heimonen

Lähde: Hoitopaikanvalinta.fi

Kommentoi »