Tuulilasi

Venäjän automarkkina kasvussa - Kia ja VW suurimmat voittajat

Venäjän automarkkina kasvoi neljän vuoden taantuman jälkeen viime vuonna 12 %. Suurimmat voittajat olivat Kia ja Volkswagen.
Kuvat Kia

AEB:n datan mukaan Venäjällä myytiin 2017 uusia autoja 1 595 737 kappaletta. 12 % kasvu on kova, vuonna 2016 myynti laski vielä 11 %.

”Venäjän automarkkinoilla on vielä matkaa parhaimpiin päiviinsä, mutta nyt ensimmäinen iso ja tärkeä askel kohti oikeaa suuntaa on otettu”, sanoo AEB:n johtaja Jörg Schreiber.

Kian myynti kasvoi Venäjällä 22 %, mutta vahti tasaantui vuoden lopussa; joulukuun myynti ei enää edellisvuoteen verrattuna kasvanut. VW:n myynti kasvoi vuoden aikana 21 % ja joulukuussa peräti 37 %.

Venäjän markkinoiden ykkönen on kuitenkin edelleen Lada, joka sekin kasvatti myyntiään 17 %. Kakkospaikkaa pitävän Hyundain kasvu oli 9 % ja kolmosen Renaultin 17 %.

Ford on lisännyt merkittävästi tuotantoaan Venäjällä, etenkin SUV:ien ja vanien osalta. Fordin myyntivolyymi kasvoikin koko vuonna 18 % ja joulukuussa peräti 37 %.

Audi, Toyota ja Mercedes-Benz sen sijaan jäivät Venäjällä kehnoon tulokseen. Audin myynti laski 18 %, Mercedes ja Toyota pysyivät samoissa vuoteen 2016 verrattuna. Tosin joulukuussa Mercedeksen myynti nousi 19 % ja Toyotankin 4 %.

Julkaistu: 15.1.2018
Kommentoi »