Tuulilasi

Venäjälle en lähde kuin väkisin vietynä


Näin ajattelee yhä useampi suomalainen: yksi mies Kremlissä kenkkuilee, ja muut saavat seurata jumalaista näytelmää.
Kuvat Vesa Eskola

Me lähdimme rohkeasti uimaan vastavirtaan. Nyt puhun tietenkin Maailman pisimmästä koeajosta, joka alkoi syyskuussa Intiasta ja oli päättymäisillään Pietariin niillä hetkillä, jolloin tämä lehti painettiin.

Vesa Eskola raportoi laajasti Intian kauhuista sekä Tuulilasin netissä että lehden sivuilla. Noihin pöyristyttäviin seikkailuihin verrattuna matka Siperiasta länteen halki Venäjän länsiosien sujui ihmeen hyvin.

Venäjän tiet osoittautuivat pääsosin viivasuoriksi ja varsin hyväkuntoisiksi, vaikka talvi hengittikin jo niskaan. Venäläisten Youtube-videoiden painajaismaisesta liikennekarusellista ei näkynyt jälkeäkään. Voi olla, että helmikuussa olisimme kohdanneet aivan toisenlaisen todellisuuden.

Vesa kiersi Intian Datsun Go -pikkuautolla. Se on tehty houkuttelemaan Intian nousevaa keskiluokkaa. Venäjällä Vesan menopelinä toimi Datsun On-Do, joka on Go:n venäläiseen makuun viritetty takakonttimissi – ei kovin kaunis, mutta minkäs teet, kun Vladimir käskee.

Tämäkertainen testiautomme Nissan Pulsar tulee samasta konsernista, mutta näyttää kumpaankin Datsuniin verrattuna ultramodernilta.

Maailma yhdentyy, mutta autot eivät. Hyvää joulua, ja tavataan taas ensi vuonna!

Pääkirjoitus: Tuulilasi 16/2014.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 5.12.2014