Tuulilasi

Varustetaso ja valikoima kiinnostavat Saksan tuontiautoissa


Käytettyjen autojen hankinta Euroopasta tuo lisää vaihtoehtoja kuluttajille Suomessa. Saksan suurimmat kaupungit ovat tärkeitä hankintapaikkoja käytetyille autoille.
Kuvat All Over Press

Saksan noin 20-kertaisesta autokannasta johtuen tarjonta on huimasti monipuolisempi. 

”Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme varustelutasoa, jota ei Suomesta välttämättä löydä. Useimmat käytetyt autot ovat aiemmin palvelleet leasing-autoina tai ne ovat tulleet merkkiliikkeisiin vaihtoautoiksi”, kertoo Kamuxin maajohtaja Jussi Mäkinen.

Valikoimissa on runsaasti saksalaisia premium-merkkejä ja 2‒5 vuotta vanhoja perheautoja. 

”Autojen varustelutaso on Suomeen verrattuna keskimäärin pykälää parempi, koska Saksassa uusiin autoihin on edullisempi hankkia korkeampi varustelutaso kuin Suomessa. Saksassa suositaan leasing-autoissa dieseleitä niiden edullisten käyttökustannusten takia pidemmissä ajomatkoissa”, Jussi Mäkinen jatkaa. 

”Suuret ostosmäärät, pitkäaikainen yhteistyö vakiintuneiden hankintakanava- ja logistiikkakumppaneiden kanssa takaa sen, että autoja saadaan nopeasti Suomeen. Ne ovat täällä kaikkien Kamux-liikkeiden myytävissä, ja kiinnostava auto voidaan toimittaa ostajan kotiin paikkakunnasta riippumatta”, Jussi Mäkinen kertoo.

”Moni voi haaveilla saksalaisesta hyvätasoisesta merkkiautosta, mutta haluaa ostaa sen suomalaisesta autoliikkeestä, koska se on helppoa ja turvallista. Tuontiautoilla on kysyntää, ja ne tuovat Suomen valikoimaan vaihtuvuutta ja vaihtoehtoja.”

”Listaamme ennakkoon kiinnostavimmat yksilöt ja arvioimme niiden kunnon suhteessa hintaan ennen varsinaista autohuutokauppatapahtumaa. Myyntitapahtumat ovat nopeatempoista toimintaa, siksi ennakkovalmistautuminen on tärkeää. Ostamme mielenkiintoisia yksilöitä valikoiman ja hinnan mukaan”, Kamuxin ostojohtaja Tero Törmänen kertoo ostoprosessista.

(Lähde: Kamux)

Julkaistu: 26.10.2017