Tuulilasi

Varsinainen maasturisukkula – Kuvagalleria: Nissan Murano uudistuiVarsinainen maasturisukkula – Kuvagalleria: Nissan Murano uudistui

Nissan esitteli uudistuneen Muranon New Yorkin autonäyttelyssä.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Nissan

Ison kokoluokan katumaasturi täydentää japanilaismerkin SUV-malliston uudistumista. Sitä ennen nähtiin uudistuneet Qashqai ja X-Trail.

Muranossa on säilytetty yllättävän paljon muotoja Detroitin autonäyttelyssä esitellystä sports sedan -konseptista. Muun muassa etusäleikkö ja kyljen muoto ovat tuttuja. Etuvalot muistuttavat muodoltaan 370Z-sportin keulalta löytyviä ja kevyt kattolinja on saanut valmistajan mukaan vaikutteita lentokonemuotoilusta.

Nissanin mukaan Muranossa nähtävä keulan V-mallinen muotoilu, led-valot ja kattolinja ovat suunnittelua, jota tullaan näkemään myös Nissanin muussa mallistossa tulevaisuudessa. Uudessa Muranossa ledit löytyvät niin keulalta kuin takaakin.

Ohjaamossa on Nissanin mukaan pyritty mukavuuteen. Kojelaudasta löytyy 8-tuumainen kosketusnäyttö.

Mootorina toimii 3,5-litrainen V6, joka tuottaa 191 kW:n tehot. Malli on saatavilla niin etu- kuin nelivetona. Valmistajan mukaan kone on aiempaa bensapihimpi ja kulutusta on saatu painettua alas jopa 20 prosentilla.

Eurooppaan kolmannen sukupolven Murano saapuu viimeistään ensi vuonna. Nopeimmillaan ehkä jo 2014 lopulla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 15.4.2014