Apu

Tyttärensä menettänyt Varpu Hintsanen: ”Suru kulkee mukana joka päivä, sen kanssa täytyy oppia elämään – silti voi olla onnellinen”

Tyttärensä menettänyt Varpu Hintsanen: ”Suru kulkee mukana joka päivä, sen kanssa täytyy oppia elämään – silti voi olla onnellinen”
Varpu Hintsasen tytär Senja menehtyi syöpään vain 8-vuotiaana vuonna 2019. Hän kirjoitti kirjan kokemuksistaan ja toivoo teoksen voivan olla apuna muille.
Julkaistu: 30.7.2021

Varpu Hintsanen on julkaissut yhdessä toimittaja Emilia Salorannan kanssa Valo joka ei kadonnutkaan -kirjan (WSOY 2021).

– Tyttäreni Senja sairasti syöpää, joten kirja sai alkunsa aikanaan sairaalan lattian patjalla. Luin paljon vakavasti sairaiden lasten äitien kertomuksia ja ne auttoivat minua valtavasti, Hintsanen kertoi kirjansa julkistustilaisuudessa.

Silloin Hintsanen päätti tehdä omasta matkastaan myös jonkunlaisen kirjoituksen.

– Pidin blogia ja sitten ajatus romaanista alkoi kypsyä. Kirjasta tuli välitilinpäätös näin nelikymppisenä. Ja jos yksikin ihminen saisi kirjan luettuaan itselleen jotain, meillä kaikillahan on vastoinkäymisiä.

Senja menehtyi kahdeksanvuotiaana vuonna 2019.

– Suru kulkee mukana joka päivä, ja tänäänkin olen surullinen vaikka olen myös äärettömän onnellinen. Pitää vain hyväksyä, että sellaista elämä nyt on ja tulee sellaista olemaan. En kuvittele, että jonain päivänä surua ei enää ole. Sen kanssa vain täytyy oppia elämään. Silti voi olla onnellinen.

Kommentoi »