Varoitus: tämä ehdokas haluaa vain tittelin ja valtaa
Puheenaiheet
Varoitus: tämä ehdokas haluaa vain tittelin ja valtaa
Taitaa olla mahdotonta luoda järjestelmää, jossa Kanerva ja muut, joita luottamustehtävien sisältö ei oikeasti kiinnosta, saataisiin ilmoittamaan tämä ennen ehdolle asettumistaan.
Julkaistu 6.3.2013
Apu

Mitä sanoisitte, jos kunnan sivistyslautakunnan puheenjohtaja sanoisi, etteivät kouluasiat oikeastaan kauheasti kuulu hänen asiantuntemukseensa? Tai liikennelautakunnan puheenjohtaja sanoisi, että hän ei oikein ymmärrä näistä liikenneasioista? Tai kaavoituksesta vastaavan elimen puheenjohtaja sanoisi, että hän ei ole kaavapolitiikan ekspertti?

Ilkka Kanerva on ollut kansanedustaja vuodesta 1975.

Hän on ollut liikenneministerinä, työministerinä ja toisena ulkoministerinä.

Hän on ollut kymmenen kautta Turun kaupunginvaltuustossa vuodesta 1972.

Lisäksi hän on ollut maakuntakaavasta vastaavan Varsinais-Suomen liiton puheenjohtajana vuodesta 1995. Maakuntahallitus vastaa maakuntakaavan valmistelusta. Tämän pohjalta tehdään kaupunkien asemakaavat.

”Kaavoitusasiat ovat minulle med mera -tason asioita. Henkilökohtaisesti en koe olevani kaavapolitiikan tai maankäyttöpolitiikan ekspertti. Ne eivät ole missään suhteessa leipälajieni joukossa”, Ilkka Kanerva sanoi Ilta Sanomien mukaan Helsingin hovioikeudessa.

Jos kaavoitusasiat eivät Kanervaa kiinnosta, miksi hän hakeutui tehtäviin? Puhtaasta vallanhalusta?

Olisiko tässä äänestäjien kannalta mahdollista lahjusrikostakin pahempi kupru.

 Korruptioon voi puuttua, mutta taitaa olla mahdotonta luoda järjestelmää, jossa Kanerva ja muut, joita luottamustehtävien sisältö ei oikeasti kiinnosta, saataisiin ilmoittamaan tämä ennen ehdolle asettumistaan.

Kommentoi »