Tuulilasi

Varo Tesla: Tämä perinteikäs brittimerkki on tekemässä jopa 800-heppaisen täyssähköauton


Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer on yllättänyt kertomalla, että yhtiö suunnittelee jopa 800-hevosvoimaista nelivetoista täyssähköautoa.
Teksti Max Lange
Kuvat Aston Martin

Uusi sähköauto perustuisi nelioviseen Rapideen, ja se olisi tulossa markkinoille jo kahden vuoden päästä, kertoo Palmer Autonewsille. Vuosikymmenen loppupuoliskolla Aston Martinille tulisi toinen sähköautomalli, joka perustuisi DBX-crossoveriin.

Tulevan sähköauton teknisistä tiedoista ei tiedetä vielä sen enmpää, mutta Andy Palmer on kertonut odotuksensa autolle: 800 hv tehoa ja yli 300 km toimintamatkaa.

Aston Martinin yllättävä suunnanmuutos sähköautoihin johtuu siitä, että pääosin V8- ja V12-moottorisiin autoihin pohjautuva mallisto ei pärjää nykyisissä tiukentuvissa päästörajoissa. Paljon saastuttaville autoille on oltava myös vastapaino.

Aston Martinin sähköauto aikoo ylittää myös Tesla Model S P85D:n hinnassa ja reilusti. Model S:n suosio osoittaa sen, että myös kalliille sähköautoille on olemassa markkinat, toteaa Palmer.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.8.2015