Vappu Pimiä puhdistuskuurin jälkeen: "Mahdun taas vaatteisiini"
Puheenaiheet
Vappu Pimiä puhdistuskuurin jälkeen: "Mahdun taas vaatteisiini"
Vappu Pimiä karsi kuukauden ajaksi viljan, sokerin, gluteenin, suolan, alkoholin ja maitotuotteeet ruokavaliostaan. Pudotettuja kiloja tärkeämpää Vapulle on se, että hän mahtuu taas samoihin vaatteisiin kuin ennen raskautta.
Julkaistu 20.5.2016
Apu

Vappu Pimiä piipahti eilen sädehtivänä Magnum Pleasure -jäätelöbaarin avajaisissa Vanhalla Ylioppilastalolla.

Juontajalla päättyi juuri kuukauden mittainen kehon puhdistuskuuri, jonka ajaksi hän karsi sokerit, viljat, gluteenin, maitotuotteet, suolan ja alkoholin kokonaan ruokavaliostaan. Hän käytti ruokaa poikkeuksellisesti vain polttoaineena.

- Vanha treinerini ehdotti tätä kerran aikaisemmin ja sanoin, että ei ikinä. Hyvän ruuan pitää kuulua elämään. Mutta nyt oli pakko tehdä jotain toimenpiteitä, sillä vauvan kanssa valvominen sai kehon hormonitoiminnan kokonaan sekaisin.

Pimiä on tehnyt töitä lähes koko äitiysvapaansa. Perheen toinen tytär syntyi vuosi sitten. Välillä öisin heräilevän vauvan ja töiden yhdistäminen on ollut haasteellista.

- Vauvamme saattoi herätä kymmenen kertaa yössä. Lähdin kolmenkin tunnin yöunilla aamulla tekemään ruokakuvauksia.

Kun urheilemisesta huolimatta Vapun keho piti tiukasti kiinni raskauskiloista, treineri ehdotti puhdistuskuuria. Vapun puoliso Teemu tuki vaimoaan ja veti läpi saman kuurin kuin vaimonsa.

- Teemu sanoi, että niin myötä kuin vastamäessä. Itse ajattelin, että se on lopulta vain 28 päivää elämästä. Olin kuurin ajan yllättävän energinen. Olen aina syönyt kasviksia, mutta jatkossa syön niitä enemmän.

Tiputettuja kiloja tärkeämpi tavoite Vapulle oli, että hän mahtuu taas vanhoihin vaatteisiin.

- Ei perheenäidillä ole varaa uusia koko garderobia tai ostaa samanlaisia merkkituotteita kuin sinkkuaikoina. 70 prosenttia vaatekaapin vaatteista ei mahtunut päälle. Nyt kaikki mahtuvat ja voin palata normaaliin elämään.

Normaali elämä tarkoittaa Vapulle 80/20 -metodia. Hän syö pääosan ajasta hyvää, mutta terveellistä ruokaa. Herkuttelu kuuluu viikonloppuihin. Eilen Vanhalla herkuteltiin myös Vapun suunnittelemalla Magnum-jäätelöllä, jonka tuotto menee Hope ry:lle.

Kommentoi »