Tuulilasi

Vapaaehtoiset turvaamaan lasten koulutietä - kymmenen lasta kuolee vuosittain liikenteessäVapaaehtoiset turvaamaan lasten koulutietä - kymmenen lasta kuolee vuosittain liikenteessä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ja MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät yhdessä koulutien turvaajat -kampanjan koulujen alkaessa elokuussa.
Kuvat Liikenneturva

Koulutien turvaajat -kampanja toteutetaan yhteistyössä Nordea Henkivakuutuksen kanssa. Koulutien turvaajat ovat vapaaehtoisia, jotka ovat turvaamassa kouluun kulkevien lasten suojateiden ylityksiä. Kampanjan tavoitteena on muistuttaa autoilijoita siitä, että pienet koululaiset ovat taas liikkeellä, sekä palauttaa koululaisten mieliin turvallinen tapa ylittää tie.

Keskimäärin kymmenen lasta kuolee ja yli 400 loukkaantuu vuosittain liikenteessä. Kaksi kolmesta loukkaantumisesta tapahtuu taajama-alueella, jossa nopeus on alle 50 km/h. Jopa puolet alakouluikäisten lasten loukkaantumisista tapahtuu nimenomaan suojatietä ylitettäessä. 

MLL:n Uudenmaan piiri ja MLL:n paikallisyhdistykset rekrytoivat yhteistyössä vapaaehtoisia koulutien turvaajiksi. Mukaan lähteminen on helppoa: koulutien turvaajana toimiminen vie vain puoli tuntia aikaa yhtenä aamuna. Koulutien turvaajaksi voi ilmoittautua MLL:n paikallisyhdistyksiin Uudellamaalla. Mukana olevat paikallisyhdistykset ja niiden yhteyshenkilöt löytyvät nettisivuilta: uudenmaanpiiri.mll.fi.

Julkaistu: 8.8.2017