Tuulilasi

Vanteet kiiltäviksi

Vanteet kiiltäviksi
Auton pinnat kannattaa hoitaa syksyllä kuntoon, etteivät kura ja maantiesuola pääse vaikuttamaan vahingollisesti maalipintaan. Näihin pintoihin kuuluvat tietysti myös vanteet, jotka keräävät itseensä ulkopuolisen lian lisäksi jarrupölyä.
Julkaistu: 27.9.2005

Siinä vaiheessa, kun talvirenkaiden vaihto tulee ajankohtaiseksi, kannattaa kesärenkaat ja vanteet huoltaa kunnolla odottamaan tulevaa kevättä. Puhtaat ja kiillotetut vanteet ovat mukavammat käsitellä ja säilyttää varastossa, eikä keväällä tule edellisen kauden pinttyneen kuran ja jarrupölyn aiheuttamaa ikävää yllätystä.

Puhdistus pitää ulottaa myös vanteiden sisäpintoihin, sillä juuri näihin katseelta piilossa oleviin paikkoihin voi jäädä renkaan epätasapainoisuutta aiheuttavaa kuraa.

Talvella renkaiden ja vanteiden puhdistus on ehkä vieläkin tärkeämpää kuin kesällä, sillä talvikelien aikana niihin kertyy syövyttävää maantiesuolaa. Lumi ja loska eivät myöskään tartu yhtä helposti puhtaisiin ja kiillotettuihin kuin likaisiin vanteisiin.

Renkaanvaihtoruletin kynnyksellä Turtle Wax on tuonut markkinoille uuden, nykyaikaisille vanteille suunnitellun puhdistusaineen. ”Alloy Wheel vaahtoava alumiinivanteen puhdistaja” on Turtle Waxin mukaan helppokäyttöinen puhdistusaine, joka poistaa tehokkaasti jarrupölyn ja muun hankalan lian. Tuote soveltuu erinomaisesti myös kromi- ja teräsvanteille, eikä se vahingoita vanteen pintaa.

Puolen litran pakkauksessa myytävän vanteenpuhdistusaineen suositushinta on 11,40 euroa. Tuotetta tuo maahan S&N Osakeyhtiö ((09) 478 600), ja sitä myydään autotarvikeliikkeissä ja marketeissa.

Pekka Virtanen, lähde Turtle Wax

Kommentoi »