Tuulilasi

Vanhojen autojen kansainvälinen kestävyysajokisa Peking-Pariisi koukkaa Suomeen – esillä myös klassikkoautoja kisan historiasta

Vanhojen autojen kansainvälinen kestävyysajokisa Peking-Pariisi koukkaa Suomeen – esillä myös klassikkoautoja kisan historiasta
Maailman pisin ja haastavin vintage- ja klassikkoautojen nopeus- ja kestävyysajokisa saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ‪28.–29.6.2019.
Julkaistu: 22.5.2019

Nyt seitsemättä kertaa järjestettävälle Pekingistä Pariisiin 11 maan halki kulkevalle rallille kertyy mittaa noin 14 000 kilometriä. Vuosien 1907–1977 välisenä aikana valmistetut kisa-autot ovat yleisölle esillä Hyvinkäällä ‪perjantaina 28.6.

Kyseessä on ainutlaatuinen yli sadan autokunnan moottoriurheilutapahtuma, joka kunnioittaa alkuperäistä vuonna 1907 lehti-ilmoituksen inspiroimana Pekingistä Pariisiin ajettua kisaa.

Vuoden 1907 kilpailun voittaja Pariisissa.

”Osallistujat ovat kaikki samanhenkisiä vanhoista autoista kiinnostuneita. Meille ralli on kuitenkin myös tapa tuoda esille sydäntä lähellä olevia hyväntekeväisyyskohteita ja kerätä varoja suomalaisten lasten ja nuorten hyväksi”, kertoo kisaan osallistuva suomalaiskaksikko, isä ja poika, Martti ja Petri Kiikka.

Martti Kiikka lähtee mukaan kilpailuun tällä Volvolla poikansa Petrin kanssa.

”Hyvinkäällä olemme tottuneet autoharrastajien kokoontumisiin sekä yhteistyöhön heidän, autoalan toimijoiden, yrittäjien ja kaupunkilaisten kanssa. Peking-Pariisi-ralli tuo tähän oman ulottuvuuden ja lisää yhteisöllisyyttä ja kaupungin vetovoimaisuutta. Kisa-autot todella kiinnostavat laajasti erilaista porukkaa”, toteaa Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Näyteikkunana vintage- ja klassikkoautoilijoille

Nykyisin kolmen vuoden välein, tänä vuonna 2.6.-7.7. ajettavan Peking-Pariisi-kisan reitti kulkee Kiinasta Mongoliaan ja Venäjän ja Kazakstanin kautta ensimmäistä kertaa Suomeen. Täällä kisakaravaani levähtää perjantai-iltana 28.6. Hyvinkäällä.

Hyvinkään torille toivotetaan perjantaina 28.6.2019 tervetulleiksi näytille myös suomalaisharrastajien vintage- ja klassikkoautoja. Myös ainakin Rally Hall of Famen Simo Lampinen vierailee tapahtumassa. Peking-Pariisi-ajotapahtuman järjestelyistä vastaa kansainvälinen The Endurance Rally Association, josta suomaisille tuttu nimi on Juha Kankkusen kartturinakin toiminut Fred Gallagher.

”Legendoja – niin autoja kuin ihmisiäkin – on aina mukava tavata. Saattaa olla, että pääsemme oikeisiin töihinkin, kun kisa-autot saapuvat Aasian tiettömiltä teiltä Suomeen”, kertoo hyvinkääläinen toisen polven Detroitista itään -autopajan Santeri Palander.

Yritys on erikoistunut englantilaisten ja amerikkalaisten autojen entisöintiin, huolto- ja korjaustöihin, ja on ennenkin ollut tositoimissa Peking-Pariisi-kisan autojen kanssa.

Varhain lauantaiaamuna 29.6. rallissa edelleen idän arvoituksellisten etappien jälkeen ajokunnossa olevat autot pyörähtävät näytillä Hyvinkään Vauhtipuistossa järjestettävissä jokamiehenluokan yleisissä SM-kilpailuissa. Sieltä matka jatkuu Lopelle Saukkolan EK:lle, yhdelle matkan aikana kellotettavista erikoistaipaleista. Sitten onkin kiirehdittävä Tallinnan-lautalle ja Euroopan läpi aina Pariisiin.

Tietoja tapahtumasta:

- Instagramissa: @pekingtoparisfi

- Facebookissa: @pekingtoparisfi

- Aihetunnisteilla: #pekingtoparis #pekingtoparis2019 #pekingtoparisrally

- Kotisivuilla: www.koulutuselamaan.fi/

(Lähteet: Hyvinkään kaupunki ja Koulutuselämän säätiö)

Kommentoi »