Eeva

Vanessa Kurri: ”Intuitio ohjasi minut mukaan politiikkaan”

Vanessa Kurri: ”Intuitio ohjasi minut mukaan politiikkaan”
Vanessa Kurri on peloton uuden edessä. Kesäkuussa neljän lapsen kotiäiti valittiin Espoon kaupunginvaltuustoon. Äänestäjien määrä yllätti hänet. ”Iso joukko ihmisiä valitsi juuri minut. Se on aika huimaa.”
Julkaistu: 26.7.2021

Onnitteluja on tänä kesänä otettu Vanessa ja Jari Kurrin perheen espoolaiskodissa vastaan useammankin kerran. Tytär Odessa pääsi kesäkuun alussa ylioppilaaksi ja reilu viikko myöhemmin äiti Vanessa sai tietää olevansa tuore Espoon kaupunginvaltuutettu.

Tytär on 19-vuotias, vain muutaman vuoden nuorempi kuin Vanessa vuonna 1999, jolloin hänet valittiin 22-vuotiaana Miss Suomeksi.

”Jo minun aikanani missikisat olivat tavallaan prinsessaunelmien rippeitä, ja nykynuorille koko instituutio edustaa yhä enemmän mennyttä aikaa. Ei taida olla pelkoa siitä, että omat tyttäreni innostuisivat vastaavista mittelöistä. Heillä on täysin muita haaveita.”

Tuoreen ylioppilaan lisäksi Vanessan ja Jarin katraaseen kuuluvat tyttäret Alissa, 16, ja Isla, 9, sekä 14-vuotias Paulus-poika.

Misseys oli Vanessalle aikoinaan tärkeä kokemus, vaikka se olikin enemmän vain pienen tytön unelman täyttymys, ei mikään harkittu urasuunnitelma.

”Olin päättänyt opiskella tradenomin tutkinnon loppuun, ja sen tein.”

Vanessa Kurri lähti mukaan politiikkaan vaiston ohjaamana

Tarjous tupsahti viime vuoden lopulla ilman suunnittelua ja haaveilua – kuten moni muukin asia Vanessan elämässä.

”Minua pyydettiin mukaan politiikkaan. Mietin hetken, että miksei, ehkä näin on tarkoitettu. Minulla ei ollut mitään hävittävää. Suostuin intuition ohjaamana.”

”Iso joukko ihmisiä valitsi juuri minut. Se on aika huimaa.”
Vanessa Kurri

Hän lähti kunnallisvaaliehdokkaaksi, koska tajusi olevansa myös kokemukseltaan sopiva. Puolue, kokoomus, oli hänelle luonteva valinta, ja Vanessa listaa olevansa hommaan myös ’aika pätevä’.

Vaalikampanja jäi varsin vaatimattomaksi, budjetti oli maltillinen eikä Vanessa koronan vuoksi juuri kiertänyt turuilla ja toreilla.

”Olin iloisesti yllättynyt, kun sain yli 800 ääntä. Olen kiitollinen ja tyytyväinen jokaisesta äänestä, ja yritän toimia niin hyvin kuin pystyn.”

Tietysti häntä jännittää, kun työ alkaa nyt elokuussa.

”Olen aika realistinen. Tutustun asioihin, katson mitä voin tehdä ja tartun toimeen.”

Lue Vanessa Kurrin haastattelu kokonaisuudessaan elokuun Eevasta, joka on kaupoissa keskiviikkona 28.7.2021. Haastattelussa Vanessa Kurri kertoo muun muassa, miten hän selvisi nuoruuden julkisuudesta Jari Kurri rinnallaan, ja kuinka suhde Jarin kanssa on kestänyt yli kaksikymmentä vuotta. Miten Vanessa suhtautuu kotiäitiyteen ja mitä hän ajattelee uusista haasteista? Voit lukea haastattelun myös digilehdestä.

3 kommenttia