Tuulilasi

"Välttämätön paha" – autohuolto stressaa suomalaisia

6

Autohuolto on monille ylimääräinen riesa, joka aiheuttaa ajoittain stressiä.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Vinkkejä autohuoltoon kysytään pääasiassa korjaamolta, netistä tai puolisolta. Viidesosa miesautoilijoista ei kysy keneltäkään vinkkejä autohuoltoon.

Autoasi-korjaamoketju selvitti, aiheuttaako autohuolto stressiä suomalaisautoilijoille. 33 prosenttia koki autohuollon stressaavaksi ajoittain, ja 11 prosentille autoilijoista autohuolto aiheutti aina stressiä.

”Autohuolto on monille välttämätön paha, joten meidän on tehtävä huollosta mahdollisimman selkeää ja vaivatonta”, toteaa Autoasi-korjaamoiden ketjupäällikkö Tuomas Mustakallio.

Miehet luottavat itseensä

Vinkkejä autohuoltokysymyksiin haetaan ylivoimaisesti eniten korjaamolta ja autohuollosta (44 % vastaajista).

Seuraavaksi eniten suomalaisautoilijat hakevat huoltovinkkejä internetistä esimerkiksi googlaamalla (29 prosenttia vastaajista).

”Sukupuolten väliset erot tulivat selkeästi esiin kysyttäessä puolison avusta autohuoltoasioissa: noin 60 prosenttia naisista kysyy puolisolta vinkkejä autohuoltoon, mutta vain 2 prosenttia miehistä tekee samaa. Miehet luottavat muutenkin enemmän omaan tietämykseensä huoltoasioissa, sillä noin viidesosa miehistä ei kysy huoltovinkkejä keneltäkään”, kertoo Mustakallio.

Suomalaisautoilijat hakevat vinkkejä autohuoltoon:

  • Korjaamolta tai autohuollosta: 44 prosenttia vastaajista
  • Internetistä: 29 prosenttia vastaajista. Miehet (36 %) turvautuvat naisia (18 %) useammin internetin apuun
  • Puolisolta/seurustelukumppanilta: 26 prosenttia vastaajista. Naisista noin 60 prosenttia kysyy puolisolta tai seurustelukumppanilta neuvoa tai vinkkejä autohuoltoon liittyvissä kysymyksissä, mutta vain 2 prosenttia miehistä tekee samaa.
  • Ystäviltä: 24 prosenttia vastaajista
  • Työkaverilta: 17 prosenttia vastaajista
  • Viidesosa miesautoilijoista ei kysy keneltäkään (miehet 22 %). Naisista vain 6 prosenttia ei kysy vinkkejä autohuoltoon keneltäkään.

Tutkimus toteutettiin huhtikuussa 2014 markkinatutkimusyhtiö M3 Researchin internet-paneelissa, ja tutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta Burson-Marsteller. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat autoilevat suomalaiset, joista 97 prosentilla oli oma auto ja 3 prosentilla työsuhdeauto. Tutkimukseen vastasi 1000 vastaajaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 8.12.2014