Tuulilasi

Valtio jakaa rahaa sähköautoja käyttäville yrityksille

Valtio jakaa rahaa sähköautoja käyttäville yrityksille
Puheet valtion rahapulasta ovat liioiteltuja, sillä valtiolla on varaa jakaa 10 miljoonaa euroa sähköautoja ja niiden latauslaitteita hankkiville yrityksille. Tuki kattaa 30 % sähköauton leasingvuokrasta.
Julkaistu: 4.9.2013

Julkinen valta on pysytellyt hyvin hiljaa siitä, että sähköautoille ja niiden latauslaitteille on myönnetty energiatukea yhteensä 10 miljoonaa euroa. Tuki kattaa 30 % leasingvuokran pääomaosuudesta, ja latauspisteiden kustannuksista se kattaa 35 %. Esimerkiksi Nissan Leafista saatava täysi tuki on n. 8000 euroa.

Tuen saamiseksi yrityksen pitää hakeutua tuen piiriin, mukaan pääsyn ratkaisee työ- ja elinkeinoministeriö.

Tukea saa enintään vuoden 2016 loppuun saakka a enintään kolmen vuoden eli 36 kuukauden leasingvuokrista. Tänä vuonna hankitusta sähköautosta ennättää siis saamaan täyden tuen. Ajoneuvoon on lisäksi asennettava tietoja keräävä mittalaitteisto.

Tuen piiriin pitää hakeutua netissä täytettävällä hakemuslomakkeella, asian ratkaisee työ- ja elinkeinoministeriö. Syyskuussa käsiteltäviksi haluttavat hakemukset on jätettävä 13.9. mennessä. Viimeinen hakeutumismahdollisuus tänä vuonna on 13.12. jätettävä hakemus.

Kommentoi »