Tuulilasi

Valtapeliä suuren saksalaisen autojätin johtoportaassa


VW:n johtoportaassa on meneillään kriisi, sillä konsernin toimitusjohtaja Martin Winterkorn ei saa enää hallituksen puheenjohtajan Ferdinand Piëchin täyttä tukea.
Kuvat VW AG

Piëch on pettynyt Winterkornin toimintaan, koska Winterkorn ei ole saanut yhtiön kannattavuutta nousuun eikä elvytettyä Yhdysvaltojen markkinoita.

Piëch ilmoitti viime perjantaina julkisesti, että hän ei tue Winterkornia yrityksen toimitusjohtajana. Kuitenkin Piëchin julistus ei ole kuitenkaan saanut kannatusta VW-konsernin sisällä.

Piëchin serkku, Wolfgang Porsche, on siirtynyt tukemaan kiistassa Winterkornia. VW:n hallituksessa istuva Porsche sanoi, että Piëch on ilmoittanut vain henkilökohtaisen mielipiteensä asiaan.

Porschen lisäksi Winterkornin tueksi ovat asettuneet Ala-Saksin osavaltio, joka omistaa osan Volkswagenista ja ammattiyhdistysjohtajat, kertoo Automotive News Europe.

Winterkorn ja Piëch ovat työskennelleet Volkswagenilla yhdessä vuosikymmeniä. Winterkornia oli pitkään huhuiltu Piëchin jatkajaksi hallituksen puheenjohtajan paikalle, mutta nyt Piëch veti tukensa pois Winterkornilta.

Jos Piëch haluaa ajaa Winterkornin pois toimitusjohtajan paikalta, on hänen ensin todistettava, että Winterkorn on toiminnallaan aiheuttanut harmia yritykselle. Tämän osoittaminen on melko vaikeaa, sillä Winterkornin johtajakauden aikana VW:sta on tullut maailman toiseksi suurin autonvalmistaja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 13.4.2015