Tuulilasi

Valmet Automotive tekee Mercedeksen A-sarjaa 3. tuotantolaitoksena


Mercedes esitteli eilen uuden A-sarjalaisensa, samalla selvisi, että autoa aletaan tehdä myös Valmet Automotiven tehtailla Uudessakaupungissa.
Kuvat Mercedes

A-sarjan tuotannon keskuspaikka on Saksan Rastatt, jonka lisäksi A-sarjaa valmistavat Kecskemetétin tehdas Unkarissa, Valmet Automotive Uudessakaupungissa (vuodesta 2013 lähtien) sekä BBAC Kiinassa.

Malliuudistus noudattelee samaa kaavaa: uuden A-sarjan tuotanto alkaa Rastattissa keväällä, jonka jälkeen tuotanto laajenee ensin Kecskemetétiin ja siten Uuteenkaupunkiin. Tämän jälkeen ovat vuorossa BBAC sekä ensi vuonna uusi tuotantolaitos Meksikon Aguascalientesissa. Uudessakaupungissa jatkuu Mercedes-Benz GLC-SUV-mallin tuotanto, ja uusi A-sarja korvaa edellisen A-sarjan mallisukupolven valmistuksen.

”Neljännen sukupolven A-sarjallamme määrittelemme uudelleen modernin luksuksen käsitteen kompaktiluokassa. Se syntyy tinkimättömästä dynaamisesta muotoilusta ja intuitiivisesta toimintakonseptista”, Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Britta Seeger kiteyttää.

”MBUX-käyttöliittymällä – Mercedes-Benz User Experience – luomme autoon kokonaan uuden asiakaskokemuksen tason”.

Mercedes-Benzin alkuperäinen A-sarja (W 168) esiteltiin Genevessä maaliskuussa 1997. 

Julkaistu: 3.2.2018