Tuulilasi

Valmet Automotive tähtää tosissaan sähköautoihin – jättikauppa


Valmet Automotive on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa Semconin, Tukholman pörssissä noteeratun kansainvälisen teknologiayrityksen, suunnittelupalvelutoiminnat Saksassa.
Teksti Niko Rinta

Kauppa lisää Valmet Automotive -konsernin henkilöstöä noin 800:lla sekä liikevaihtoa noin 90 miljoonalla eurolla. Kauppa sisältää Semconin autoteollisuudelle suunnatut suunnittelupalvelut Saksassa sekä testaustoiminnan Espanjassa.

Valmet Automotivelle siirtyvät Saksan toiminnot sijaitsevat Wolfsburgissa, Ingolstadtissa, Rüsselsheimissa, Bad Friedrichshallissa, Sindelfingenissä sekä Münchenissä. Ostettava kokonaisuus sisältää suunnittelu- ja testauspalveluja sekä prototyyppi- ja erikoissarjavalmistusta. Asiakkaisiin lukeutuvat kaikki Saksan suurimmat autonvalmistajat, kuten Audi, BMW, Daimler, Opel, Porsche ja VW. Toimintojen liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 800 henkilöä. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen helmikuun aikana.

Valmet Automotive kertoo laajentavansa toimintaa sopimusvalmistuksessa ja avoautojen kattojärjestelmissä. Yhtiön tavoite on kehittyä näiden lisäksi keskeiseksi autoteollisuuden suunnittelupalvelujen tarjoajaksi Euroopassa ja rakentaa vahva asema erityisesti sähköautomarkkinoilla.

Viimeksi maanantaina Valmet Automotive kertoi omistusjärjestelyistä, joissa kiinalainen CATL tuli omistajaksi. 

Julkaistu: 2.2.2017