Mondo

Valletta: herkuttele näissä ravintoloissa


Maltalaisia makuja, bistroruokaa ja raakasuklaaherkkuja. Syö näissä Maltan pääkaupungin Vallettan ravintoloissa ja istahda jälkiruualle ihanaan kahvilaan.
Teksti Valtteri Väkevä
Kuvat Heli Sorjonen

Lounaalle ja illalliselle

Legligin Wine Bar

Sympaattinen perheravintola on hyvä paikka maltalaisten ruokien maisteluun. Lounaalla tarjolla on maistelumenyy (17,50 e) ja pöytään kannetaan kuppia ja kippoa toisensa jälkeen. Yhteensä syötävää on noin kymmentä eri sorttia. Annokset ovat tapashenkisiä, ja valikoima ulottuu tuoreesta tonnikalasta maltalaisiin makkaroihin. Plussaa ravintola saa kotoisasta tunnelmastaan: on eriparilautaset, kuluneet puukalusteet ja posliinisia koriste-esineitä hyllyillä.

St Lucy’s Street 117/119

The Harbour Club

Tyylikäs satamaravintola sijaitsee vuonna 1712 valmistuneessa varastorakennuksessa. Katolla on terassi ja katutasossa tunnelmallinen ravintolasali. Lisää paikkoja löytyy kellarista, joka oli aikoinaan merenkulkijoiden vesivarasto. Alkuruuat maksavat 9–13 euroa ja pääruuat 17–26 euroa. Annokset ovat fine dining -tyylisiä, eikä laadussa ole moittimista: burratina-juusto on valuvan pehmeää ja mehevät porsaan ribsit tarjotaan tryffelien ja suuta hyväilevän perunapyreen kera.

4/5 Barrierra Wharf, theharbourclubmalta.com

D’Office Bistro

Kauniisti sisustettu pikkubistro sijaitsee pienellä sivukadulla, aivan Vallettan päänähtävyyksien ja tärkeimpien kulkuväylien lähellä. Ruoka on simppeliä bistrosettiä italialaisilla lisukkeilla. On salaatteja, hampurilaisia, pastoja, risottoja ja ronskimpaa ruokaa pihveistä jänikseen. Paikka on hyvä myös tuoreen kalan ystäville. Viinilistalta löytyy maisteltaviksi maltalaisiakin viinejä.

Archbishop street 132, d-officevalletta.com

Rakennusten kauniit puuerkkerit ovat yksi vallettan kuvatuimmista nähtävyyksistä.

Kahville ja jälkiruualle

Caffe Cordina

Vuonna 1837 perustettu kahvilaklassikko on paikallinen jo instituutio. Täällä kannattaa vilkaista ainakin elegantti sisätila ja sen koristeellinen holvikatto. Myynnissä on myös Caffe Cordinan oma tuotesarja, johon kuuluu kaikkea suklaakonvehdeista hilloihin. Kahvilan edustalla on iso terassi, joka on suosittu päiväkahvipaikka niin turistien kuin paikallisten keskuudessa. Sen ainoa miinus on ajoittain hieman tahmea palvelu.

244 Republic Street, caffecordina.com

Lot Sixty One

Trendikäs uuden aallon pikkukahvila tekee sumppinsa Maltalla paahdetuista kahvipavuista. Liiketila on valoisan moderni, ja kahvia saa niin espressokoneella kuin käsikäyttöisellä Aeropressilla tehtynä.

30 Old Theatre Street, Facebook: LotSixtyOneCoffeeRoastersMalta

Theobroma Cacao Collective

Pikkukioski myy raakasuklaata, raakakakkuja ja muita tuotteita, jotka ovat pääsääntöisesti gluteenittomia, vegaanisia ja maidottomia. Kahvin ja herkkupalan voi napata matkaan ja suunnata läheiselle aukiolle niistä nauttimaan.

123 Old Theatre Street, theobromacacaocollective.com

Julkaistu: 1.6.2018