Apu

Valkoista taloa lähellä oleva taho vahvisti: Trump ja Putin tapaavat Helsingissä - päivämäärä ilmoitetaan tänään


Asia vahvistettiin Twitterissä hetki sitten.
Kuvat All Over Press

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putin huhutun tapaamisen paikkana on Helsinki.

Asian vahvisti Twitterissä Fox Newsin Valkoisen talon -kirjeenvaihtaja John Roberts:

Hän twiittasi vapaasti suomennettuna:

- Valkoinen talo ja Kreml ovat sopineet Helsingin Donald Trumpin ja Putinin tapaamispaikaksi. Päivämäärä ilmoitetaan tänään.

Fox News on erittäin lähellä presidenttiä ja Republikaanista puoluetta, joten sillä on yleensä ajantasaiset tiedot Trumpin touhuista. Mediaa pidetään yleisesti Trumpin äänitorvena.

Helsinki on Venäjän naapurina ennenkin ollut helppo valinta suurvaltojen tapaamiselle. Presidentit Clinton ja Jeltsin tapasivat täällä vuonna 1997. Sitä tapaamista isännöi presidentti Martti Ahtisaari, nyt isäntänä on presidentti Niinistö. Tasavallan presidentin kanslia on jo ilmoittanut halukkuutensa tarjota palveluksiaan.

- Usea media on kysynyt kommenttia Politicon uutiseen presidenttien Trump ja Putin mahdollisesta tapaamisesta Suomessa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kommentti: ”Suomi on aina valmis tarjoamaan hyviä palveluksia, jos niitä kysytään.” Muuta kommenttia asiaan ei nyt ole, kanslia twiittasi tiistaina.

Luvassa mielenosoituksia?

Sekä Trump että Putin herättävät maailmalla suuria tunteita. Luvassa onkin mahdollisesti mielenosoituksia. On väitetty, että Trump on muun muassa siirtänyt Britannian-vierailuaan mielenosoitusten pelossa. Ilmeisesti Helsinki arvioidaan niiden suhteen Lontoota rauhallisemmaksi.

Julkaistu: 28.6.2018