Tuulilasi

Väkivaltaisuus lisännyt luodinkestävien autojen myyntiäVäkivaltaisuus lisännyt luodinkestävien autojen myyntiä

Meksikon historiallisen korkeat väkivaltarikostilastot ovat räjäyttäneet luodinkestävien autojen markkinat maassa. Alan kasvu on ollut jo tänä vuonna kaksinumeroinen prosenteissa.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat All Over Press

Viime vuonna Meksikossa murhattiin yli 25 000 ihmistä. Se on korkein luku siitä asti, kun tilastoja alettiin pitää. Maan hallituksen mukaan tämä vuosi tulee olemaan vielä pahempi. Meksikon alan yhdistyksen AMBA:n mukaan yhä lisääntyvä turvattomuus on kasvattanut markkinoita jo yli 10 prosentilla.

Meksikon tämän vuoden luodinkestävien autojen myyntilukema 3284 on tosin vielä pieni verrattuna Brasiliaan, missä niitä myytiin viime vuonna 15 145 kappaletta. Brasiliassa odotetaan tälle vuodelle 25 % kasvua.

Kysyntä Meksikossa on kuitenkin kasvanut niin paljon, että moni globaali autonvalmistaja on aloittanut luodinkestävien autojen tuotannon Meksikossa, kun aiemmin autot on käytännössä muutettu myöhemmin luodinkestäviksi. Esimerkiksi Audi on alkanut valmistaa luodinkestävää Q5 SUV:tä Meksikon Pueblassa, mistä se vie niitä myös Brasiliaan ja Argentiinaan. Audi ei kuitenkaan halua kertoa myyntilukuja. BMW, Jeep ja Mercedes ovat tehneet luodinkestäviä autoja Meksikossa jo jokusen vuoden.

Audin luodinkestävä Q5 maksaa Meksikossa dollareiksi muunnettuna noin 87 000, kun auton muuntaminen luodinkestäväksi jälkikäteen saattaa maksaa jopa 95 000 ja se vaikuttaa lisäksi tehdastakuuseen.

Mexico Cityssä oman turvallisuusyrityksen omistava Arturo Avila on ryöstetty ja joutunut hyökkäysten kohteeksi todella usein liikkuessaan pääkaupungissa. Nykyisin hän liikkuu vain luodinkestävällä autolla.

”Vaihdan autoa joka toinen vuosi. Kaikkein suurin pelkomme täällä on tällä hetkellä koko ajan yleistyvät kidnappaukset”, Avila kertoo Autoblogille.

“Monet yritykset vaativat jo, että heidän johtoportaansa matkustaa ainoastaan luodinkestävissä autoissa aseistettujen turvamiesten kanssa”, Avila kertoo.

Julkaistu: 26.6.2018