Eeva

Raakel Lignell väkivaltaisesta nuoruuden suhteestaan: "Mies sai murrettua minun tahtoni"

Raakel Lignell väkivaltaisesta nuoruuden suhteestaan: "Mies sai murrettua minun tahtoni"
Väkivaltainen parisuhde oli viedä nuoren Raakel Lignellin hengen. "En olisi ikinä uskonut, että minulle voi käydä niin", Raakel Lignell sanoo syyskuun 2019 Eevassa.
Julkaistu: 3.9.2019
Vähän päälle parikymppisenä Raakel Lignell opiskeli Berliinissä viulunsoittoa. Yksityisopettaja lupasi pistää nuoren muusikon koko soittotekniikan uusiksi.
”Oli rajua opetella soittamaan uudestaan. Minun identiteettini oli kiinni soittamisessa, ja tavallaan menetin sen kokonaan.”
Vaikka nuori muusikko oli ehtinyt matkustella, Berliinissä iski koti-ikävä. Raakel lievitti sitä soittamalla viulua päivisin ja juhlimalla öisin.
”Suurkaupungissa kukaan ei tiennyt, kuka olin, ja siihen liittyi ajatus, että voin tehdä mitä vain. Mutta samalla se oli myös hyvin yksinäistä.”
Eräänä iltana tuttuun tanssiklubiin käveli sisään komea tumma mies. Sellaista ylväyttä Raakel ei muistanut aiemmin nähneensä. Hän heittäytyi suhteeseen seikkailunhaluisena ja kevyesti.
Mies oli hurmaava, hän hemmotteli ruusuilla ja samppanjalla. Fyysinen ja henkinen väkivalta hiipivät kuitenkin suhteeseen pikkuhiljaa. Ensin mies suuttui mitättömistä asioista. Kopautti Raakelia kaukosäätimellä halutessaan katsoa urheilu-uutisia.
Arvaamaton käytös paheni. Mies raivosi ja huoritteli. Sulkeutui puhumattomaksi ja katosi öiksi. Tuli lähelle ja leperteli. Pyyteli anteeksi ja vannoi rakastavansa.
Tuoreessa kirjassaan Älä sano että rakastat Raakel Lignell kertoo, miten hän kerta toisensa jälkeen antoi miehelle anteeksi. Kunnes tuli se viimeinen kerta.
"Enää ei ollut kyse vain minusta, vaan lapsen pelastamisesta."
Lue Raakel Lignellin koko haastattelu Eevasta 9/2019.
Kommentoi »