Eeva

Vakava leikki – klassikkoromaanin uusi elokuvasovitus

Vakava leikki – klassikkoromaanin uusi elokuvasovitus
Visuaalisesti elokuva on nätti ja etenkin kesäinen saaristo hivelevän kaunis. Intohimon kuvaus ei vain oikein syty liekkeihin.
Julkaistu: 2.12.2016

Karin Franz Körlof ja Sverrir Gudnason näyttelevät Lydiaa ja Arvidia.

Vakava leikki on kuvaus intohimosta ja valinnoista. Ruotsalainen Arvid tapaa saaristossa taiteilijan tyttären Lydian. Nuoret rakastuvat, mutta köyhyys pakottaa tunteet realistisiin uomiin. Lydia solmii järkiavioliiton varakkaan ja itseään vanhemman miehen kanssa.

Vuosien päästä vanha suhde syttyy uudelleen. Toimittajana työskentelevä Arvid on silloin onnellisesti naimisissa ja jo isäkin. Salaisten tapaamisten jälkeen tilanne kärjistyy. Lopulta kaikki etsivät suhdekäänteissäkin itseään.

Pernilla Augustin ohjaama elokuva pohjautuu Hjalmar Söderbergin vuonna 1912 kirjoittamaan klassikkoromaaniin.

Augustin edellinen ohjaus oli Susanna Alakosken kirjasta Sikalat syntynyt ja monia palkintoja saanut Sovinto. August on ohjannut myös televisiossa hiljattain nähdyn tanskalaissarjan Perilliset. Uusimmassa elokuvassa vilahtaakin sarjasta tuttu näyttelijä.

Visuaalisesti Vakava leikki on nätti, ja etenkin kesäinen saaristo hivelevän kaunis. Intohimon kuvaus ei vain oikein syty siinä liekkeihin. Kaksituntisen elokuvan tempo on turhankin viipyilevä.

Arvio on julkaistu Eevan numerossa 12/2016.

Kommentoi »