Tuulilasi

Vahvan Suomi-kytköksen omaava sportti-Yaris julki – peräti 210 heppaa!


Toyota näyttänyt ensimmäiset viralliset kuvat uudesta urheilullisesta Yariksesta. Mallilla luodaan kytkös Toyotan tuotantomallien ja tuoreen WRC-ralliauton välillä.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Virallisten kuvien lisäksi Toyota ei paljon uutuudesta toistaiseksi kerro. Yarikseen on kuitenkin ahdettu vähintään 210-hevosvoimainen bensiinimoottori. Moottorin iskutilavuudesta tai muista ominaisuuksista ei ole kuitenkaan vielä hiiskuttu.

Sporttisesta Yariksesta tarjotaan vain 3-ovista versiota, jolla haetaan urheilullista ilmettä. Toyotan Yariksen pohjalle kehittämä WRC-auto perustuu samaan korimalliin.

Kytkös Suomeen löytyy nimenomaan Toyotan WRC-tiimin kautta, sillä tallia pyörittää Suomen Puuppolasta käsin Tommi Mäkinen. Yariksen sporttimallin kehitystyössä Tommi Mäkinen on tuskin ollut mukana.

Auton virallinen esittely suurelle yleisölle tapahtuu maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä. Yariksen muuhun mallistoon tehdään päivitys Geneven autonäyttelyssä. Myös Yaris Hybridin myynti jatkuu päivityksen jälkeenkin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 12.1.2017