Vaelluskohteiden klassikko Camino de Santiago on houkutellut miljoonia kävijöitä − oletko jo testannut reittiä?
Mainos: Tour Spain
Vaelluskohteiden klassikko Camino de Santiago on houkutellut miljoonia kävijöitä − oletko jo testannut reittiä?
Useita erilaisia reittejä tarjoava Camino de Santiago on vuosien varrella houkutellut miljoonia ihmisiä haastamaan itsensä ja nauttimaan huikeasta vaelluksesta. Xacobeo-juhlavuosi takaa entistä mieleenpainuvamman kokemuksen.
Julkaistu 28.4.2021

Espanjan luoteisnurkassa sijaitseva Galicia tunnetaan suosittuna vaelluskohteena. Päätekaupunkinsa nimeä kantava Camino de Santiagon reitti nousi pyhiinvaeltajien suosikiksi jo keskiajalla, nykyisin jo miljoonat matkailijat ovat kulkeneet reitin. Uskonnollisen omistautumisen lisäksi ponnistukseen on myös muita syitä, kuten henkinen kasvu tai yhteyden luominen kulttuuri- ja luontoympäristöön.

Rannikko- ja vuoristoseudulla kulkee huikean ja toisinaan karun kauniin luonnon keskellä useita erilaisia reittejä. Jokainen voi siis itse päättää, mistä aloittaa vaelluksensa ja kuinka pitkän matkan haluaa kulkea ennen kuin saapuu Santiago de Compostelan pääaukiolle, Praza do Obradoirolle. Suosituimpia reittejä ovat Camino Francés, Camino Portugués, Camino Primitivo ja Camino del Norte.

Tämä vuosi on erityinen Camino de Santiagolle − onhan kyseessä Xacobeo-juhlavuosi. Pyhää vuotta vietetään, kun Pyhän Jaakobin päivä 25. heinäkuuta osuu sunnuntaiksi. Kyseessä on ainutlaatuinen tapahtuma, joka toistuu ainoastaan 14 kertaa vuosisadan aikana. Niinpä se kerää runsaasti pyhiinvaeltajia eri puolilta maailmaa nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Galicia − monimuotoinen helmi

Galicia ja Santiago de Compostelan kaupunki tarjoavat kiinnostavien patikkareittien ja upean luonnon lisäksi kulttuuria ja kaunista arkkitehtuuria. Myös kulinaristeja hemmotellaan.

Nauti kulttuurista

Santiago de Compostela tunnetaan kulttuurikaupunkina. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi nykytaiteen CGAC-keskus, elävän musiikin baarit A Gramola ja Casa das Crechas sekä kaupungin laidan oma kulttuurikortteli, Cidade da Cultura.

Herkuttele merenelävillä

Kuten muuallakin Espanjasta myös Galiciasta löytyy monia hyviä ravintoloita. Sijaintinsa ansiosta alue on etenkin merenelävien ystävien keidas. Tarjolla on paljon erilaisia kaloja, simpukoita ja mustekaloja, jotka tarjoillaan esimerkiksi paistettuna ja maltillisesti maustettuna. Viineistä kannattaa testata etenkin Albariño- ja Ribeiro-rypäleistä tehtyjä vaihtoehtoja.

Vieraile hurmaavissa pikkukylissä

Santiago de Compostelassa kiertelyn lisäksi kannattaa vuokrata auto ja tehdä retkiä alueen lukuisiin pieniin kyliin, jolloin pääsee nauttimaan myös maisemista. Ourensesta ja Ribadaviasta löytyy esimerkiksi kuumia lähteitä ulkoilmassa kylpemiseen. Pontevedra kuuluu puolestaan noin 1 200 kilometriä pitkän rannikon viehättävimpiin pikkukaupunkeihin.

Lue lisää: spain.info ja pilgrim.es

Kommentoi »