Vaella siskojen kanssa
Matkailu
Vaella siskojen kanssa
Menossa Vietnamin Sapaan ja haaveissa vaellus huippumaisemissa? Tässä hyvä reilun matkailun vinkki: osallistu paikallisten naisten omistaman Sapa Sistersin vaelluksille.
Julkaistu 23.10.2015
Mondo

Pohjois-Vietnamissa sijaitseva Sapan alue on Vietnamin suosituimpia matkakohteita. Vaellus vuorenrinteille rakennetuilla riisiviljelmillä ja alkuperäiskansojen kylissä nousee helposti Vietnamin-matkan huipennukseksi.

Sapaan on tarjolla runsaasti pakettireissuja, mutta parempi vaihtoehto on palkata opas itse. Isojen turistiryhmien vetäjien palkat ovat yleensä kestämättömän pieniä, ja rahat valuvat matkoja järjestäville välikäsille.

Sapa Sisters on paikallisten, pitkään oppaina toimineiden hmong-heimon naisten omistama yritys, jossa vaellus ja yöpyminen maksetaan suoraan oppaalle. Vaellusoppaana toimiminen on monelle vuoristoalueen nuorelle naiselle ainoa mahdollisuus elättää itsensä synnyinseudullaan.

Reitti suunnitellaan yhdessä oppaan kanssa oman kunnon mukaan. Retkien hinnat alkavat 35 eurosta/päivä, ja aikaa kannattaa varata ainakin muutaman päivän vaellukseen.

Matkalla yövytään yleensä paikallisten pitämissä majataloissa, mutta Sapa Sistersin kautta on mahdollista vierailla myös oppaan kotona. Olot kodeissa ovat alkeelliset mutta siistit, ja kotiruoka herkullista. Illalla matalan ruokapöydän ääressä saatetaan vieraalle tarjoilla myös pikarillinen riisiviiniä.

Sapa Sistersin vaellusopas kannattaa varata etukäteen sähköpostitse. sapasisters.com

Kommentoi »