Tuulilasi

Uusissa salakuvissa Ford Focus STUusissa salakuvissa Ford Focus ST

Salakuvaajamme saivat tänään Coloradossa ensimmäiset kuvat peittelemättömästä Ford Focus ST:stä, mielenkiintoista oli, että sen perässä oli syystä tai toisesta traileri.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Uuden sukupolven Focuksen keihäänkärkinä ovat Focus ST:n bensiini- ja dieselmallit. Nämä ST hot hatchit tulevat Euroopassa myyntiin pian perusmallin jälkeen, jonka pitäisi olla jälleenmyyjillä vuoden loppupuolella.

Uuden ST:n yksityiskohdista ei vielä paljon varmuudella tiedetä, mutta Ford haluaa erottua suorituskykyisillä malleilla kilpailijoistaan erittäin kilpailluilla markkinoilla tässä segmentissä. Tähän asti ST-mallit ovat olleet selkeästi suositumpia kuin Focuksen Vignale luksusversiot.

ST-mallit jatkanevat vanhaa kaavaa: ne ovat suorituskykyisiä, mutta eivät huippuhintavia.

Yksi potentiaalinen muutos voisi olla nykyisen 2,0-litraisten nelisylinteristen bensiini- ja dieselmoottorien korvaaminen pienemmillä. Fordilta löytyy nyt uusi perhe nelisylinterisiä 1,5-litraisia bensiinimoottoreja, jotka täyttävät uudet päästönormit.

Fordin uskotaan kuitenkin harkitsevan autoon myös twin-scroll turboahdinta, suorasuihkutusta ja sylinterien deaktivointiteknologiaa saadakseen aikaan enemmän suorituskykyä sekä myös polttoainetaloudellisuutta, mitkä tekisivät autosta entistä houkuttelevamman vaihtoehdon.

Julkaistu: 23.8.2018