Tuulilasi

Uusissa salakuvissa Audi RS Q3


Saimme kuvattua Saksan Nürburgringillä uuden sukupolven Audi RS Q3:n, auto tullaan julkistamaan todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Autoon on tullut joitakin uudistuksia sen jälkeen, kun se ensi kertaa Ringillä kuvattiin. Kuvaajamme huomasivat, että samaan aikaan testattiin radalla myös RS3:a ja autojen äänet kuulostivat aivan samalta. Siitä voisi päätellä, että niihin on tulossa sama viisisylinterinen moottori pellin alle. On enemmän kuin todennäköistä, että se on uusin versio Audin 2,5-litraisesta bensiiniturbomoottorista, joka on nähty jo RS3:ssa ja TT RS:ssä. Moottori kehittää 400 hevosvoimaa ja vääntöä löytyy 480 Nm. Se on 33 heppaa ja 15 Nm enemmän kuin nykyisestä RS Q3 Performancesta löytyy.

Mukaan tulee automaattivaihteisto kaksoiskytkimellä sekä Audin quattro-neliveto. Näin ollen uuden RS Q3:n pitäisi kiihtyä nollasta sataan noin neljässä sekunnissa. Se on iso muutos, kun nykymalli kiihtyy 4,4 sekunnissa.

Auto tehdään VW Groupin MQB-alustalle ja siihen tulee Audin uusimmat tekniset avustimet ja tietoviihdejärjestelmät.

On vielä epäselvää, koska uusi RS Q3 tarkkaan ottaen julkistetaan, varsinkin kun uutta Q3:n perusmallistoakaan ei ole vielä nähty.

Alun perin tämä uuden sukupolven pieni SUV piti esitellä jo ennen vuoden 2017 loppua, mutta Audi päätti viivästyttää sitä. Koska Audi on varmistanut olevansa mukana lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä, on hyvin mahdollista, että Q3-mallisto esitellään siellä tai hiukan ennen sitä.

Julkaistu: 16.8.2018