Uuden Volvon esittely on aina tapaus – Tällainen on Volvo EX90
Autot ja liikenne
Uuden Volvon esittely on aina tapaus – Tällainen on Volvo EX90
XC90 esiteltiin aikoinaan Yamahan V8-moottorilla, ja sen seuraaja EX90 kulkee nyt vain sähköllä. Jääkiekon MM-kultalaulua 1995 lainaten: "Vi ska kämpa, vi ska ge allt det vi har, vi ska ta guld igen”. Menestystä ei siis kai voi estää – Sergelin torilla tavataan!
Julkaistu 1.12.2022
Tuulilasi

Selkeys, se on ensimmäinen asia, joka nousee mieleen uutta Volvon lippulaivaa katsottaessa. Skandinaavinen muotoilu on klisee, mutta silmä lepää niin EX90:n ulkokuoressa kuin myös sen pelkistetyssä ja harmoniaa henkivässä ohjaamossa. XC90 oli korostetusti möhkö, EX90 on selkeästi hillitympi SUV.

Mikään pikkuauto ei EX90 kuitenkaan ole, vaikka se näyttääkin venytetyltä C40:ltä. EX90 on 5,03 metriä pitkä ja 7-paikkainen. Sen akseliväli jää kolmesta metristä vaivaisella yhdellä sentillä. Mittasuhteet ovat onnistuneet.

Kaksi sähkömoottoria, toinen etu- ja toinen taka-akselilla, tuottavat yhdessä auton versiosta riippuen joko 408 tai 517 hevosvoimaa. Kookkaan 111-kilowattisen akuston luvataan tarjoavan enimmillään 600 kilometriä toimintamatkaa. Hurjaa. EX90:n huippunopeus on rajoitettu nyky-Volvoille tyypillisesti lukemaan 180 km/h.

Erilaisia tutkia ja sensoreita on niin paljon, että EX90 kykenee liikkumaan autonomisesti – kunhan aika on siihen kypsä. Järjestelmän sydän on Lidar-teknologia, joka koostuu kahdeksasta kamerasta, viidestä erilaisesta tutkasta sekä peräti 16:sta ultraäänisensorista.

Ruotsalaiset ovat ladanneet EX90:een sekä kaiken oman uuden tekniikkansa että emoyhtiö Geelyltä lainatun osaamisen, ja tekniikka on pakattu luonnollisesti uuteen, sähköautoksi alusta alkaen suunniteltuun pohjalevyyn. EX90 antaa niin sallittaessa myös sähköä takaisin verkkoon. Älysovellusten ja fiksun latausaseman avulla EX90:n voi ohjelmoida lataamaan itseään silloin, kun sähkö on edullista. Ja kun sähkö on kallista, EX90 voi toimia kodin tai konttorin energiavarastona. Toki EX90:llä voidaan tarvittaessa ladata myös muita sähköautoja. Tämä kaksisuuntainen latausmahdollisuus on tulossa jatkossa kaikkiin Volvon uusiin sähköautoihin.

Kaiken tekniikan ja ison akuston vuoksi EX90 on painava: omamassa lähentelee kolmea tonnia.

EX90:n tuotanto alkaa ensi vuonna Volvon USA:n tehtaalla Etelä-Carolinassa. Myös Polestar 3 valmistetaan samassa tehtaassa. Myöhemmin EX90:n tuotanto alkaa myös Kiinassa. Ihan vielä ei siis kannata laittaa omaa autoa myyntiin; ensimmäiset asiakkaat saavat uuden Volvonsa vasta ensi vuoden lopulla. Eikä XC90:n myynti lopu, sen tarjonta jatkuu hybridiversiona EX90:n rinnalla.

Jos haussa on seuraavaksi uusi sähkö-SUV, valinnanvaraa alkaa riittää. EX90:n lähimmät kilpailijat ovat BMW iX ja Mercedes-Benz EQS SUV.

Kommentoi »