Apu

Uusi verkkosivusto varoittaa sakkopaikoista - näyttää kartalla, mitkä peltipoliisit ovat käytössäUusi verkkosivusto varoittaa sakkopaikoista - näyttää kartalla, mitkä peltipoliisit ovat käytössä

Nyt on mahdollista tarkistaa netistä, mitkä nopeusvalvontakamerat ovat aktiivisia.
Teksti Selina Keränen
Kuvat Fotolia

Liikennevirasto yllättää tempauksellaan. Se on aloittanut kolmen kuukauden testijakson, jonka aikana netissä näytetään, mitkä nopeusvalvontakamerat ovat käytössä. Tarkoitus on tietysti muistuttaa autoilijoita nopeusvalvonnasta ja rohkaista heitä sääntöjen mukaiseen ajoon.

Tiedot kameroista löytyvät sivustolta https://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/.

Kun sivustolta valitsee oikealla näkyvästä valikosta kohdan "Tieliikenteen häiriöt" (muut kohdat jätetään tyhjiksi), aktiiviset kamerat tulevat näkyviin kartalla. Kolmion sisällä oleva huutomerkki tarkoittaa kameraa. Sitä klikkaamalla saa näkyviin tarkemman tiedon kameran sijainnista. Jokaisen kameramerkin tiedoissa lukee myös, milloin tieto on syötetty systeemiin. Se ei siis aina täysin varmasti takaa, että kamera on edelleen käytössä.

Palvelu avautui tänään maanantaina 26.3. ja kokeilu kestää kolme kuukautta. Mikäli tulokset ovat hyviä, kokeilu saattaa jatkua.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Julkaistu: 26.3.2018