Tuulilasi

Uusi varuste auttaa huutamaan takapenkillä meuhkaaville lapsille


Toyotan vain Pohjois-Amerikan markkinoilla olevassa tila-auto Siennassa on uusi varuste, jonka avulla äänen saa kuulumaan myös takapenkkiläisille.
Kuvat Toyota US

Uuden varusteen nimi on "Easy Speak" ja se korostaa vanhempien ääntä etupenkillä, jotta myös takapenkkiläiset voivat kuulla, mitä etupenkillä puhutaan, kertoo Japan Times. Järjestelmä toimii vain yhteen suuntaan, joten lapset eivät voi huutaa takaisin, ainakaan vahvistetulla äänellä.

Toyota kertoo, että varusteen tarkoituksena on välttää turhaa huutamista takapenkille. Voi kuitenkin olla, että vanhemmat huutavat edelleen, mutta vain kovemmalla äänellä.

Easy Speak on uudistetun vuoden 2015 Siennan lisävaruste. Seitsemänpaikkainen Toyota Sienna on ollut tuotannossa vuodesta 1997, mutta nykyistä kolmannen sukupolven Siennaa on valmistettu vuodesta 2010 alkaen. Tila-autoa valmistetaan Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa.

Sienna kuuluu Yhdysvalloissa ns. "Minivan"-luokkaan, jonka suosio on ollut laskusuunnassa. Ihmiset pitävät niitä vain tylsinä ihmiskuljettimina, joten autonvalmistajat joutuvat keksimään uusia varusteita pitääkseen mallit kiinnostavina. Esimerkiksi Honda esitteli saman luokan Odysseyyn viime vuonna pölynimurin, joka sai paljon huomiota.  

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 22.7.2014