Uusi Vain elämää -artisti Anssi Kela: "En ole koskaan ollut kesätöissä"
Puheenaiheet
Uusi Vain elämää -artisti Anssi Kela: "En ole koskaan ollut kesätöissä"
Anssi Kela aloitti Vain elämää -ohjelman kuvaukset Hirvensalmella tänään.

Parasta kesäkeikkailussa?– Maisemat. Kun on tottunut katsomaan keikka-ajoneuvon ikkunasta lähinnä pimeää, kesällä voi fiilistellä maisemia. Kesällä keikkailu on enemmä matkailua. Välillä voi pysähtyä syömään jätskit ja nauttia tunnelmasta. Kesällä pääsee tekemään myös isompia lavoja ja isommille yleisöille festareilla.  

Kesäkeikkaa ennen?– Yleensä muutama tunti on sellaista hotellikuoleman tappamista. Joskus käymme kesällä pelaamassa frisbeegolfia, jos sopiva tilaisuus tulee. Muuten kyhäämme jotain omia pieniä pelejä tai kisailuja, jos takahuoneesta löytyy stimuloivaa materiaalia. Olemme koko bändin kanssa kilpailuhenkisiä. Joskus tulee aika tulehtuneitakin sessioita.  

Kesällä keikkaraiderissa?– En edes tarkalleen tiedä, koska en käytä alkoholia. Jotain alkoholia siellä on muille bändiläisille. Itse juon keikan jälkeen alkoholitonta olutta. Minulle on tilattu myös lämpimäksi ruuaksi kasvisvaihtoehto, mikäli se kuuluu diiliin.  

Lapsuuden kesämuisto?– Kesät tuntuivat lapsina paljon pidemmiltä. Kevätjuhlapäivät, jolloin jokaiselle annettiin todistus ja juhlatuutti käteen ovat jääneet mieleen. Luokassa syötiin tuutit ja sitten päästiin kesälaitumille. Minulla ei ollut ikinä kouluun ikävä. 

Ensimmäinen kesätyö?– En ole koskaan ollut kesätöissä. Olin rippikoulun jälkeisenä kesänä isosena. Siitä tienasi joitakin satasia.  

Tältä kesältä odotan? – Ruisrockin keikkaa. Siellä tuli käytyä nuorempana. Omasta edellisestä Ruisrockin keikasta on aikaa 12 vuotta, joten oli siistiä huomata, että se oli ilmestynyt keikkakalenteriin. 

Anssi Kela, 42, on yksi syksyllä nähtävän Vain elämää -sarjan artisteista. Sarjan kuvaukset alkoivat Hirvensalmella tänään. Tällä kaudella ohjelmassa nähdään myös Pave Maijanen, Virve Rosti, VilleGalle, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja Sanni.

Kela julkaisi kuudennen studioalbuminsa Nostalgiaa toukokuussa.

Kommentoi »