Tuulilasi

Uusi upea automuseoUusi upea automuseo

Mäntyharjun Nurmaalla avattiin automuseo, jossa esitellään Woikoski Oy:n omistajasuvulle kuuluneita autoja, Autot ovat merkittäviä yksilöitä, joukossa on myös todellisia harvinaisuuksia.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Woikoski Oy

WHD Automuseo avattiin 27.3. 40 kutsuvieraan tutustuessa autoihin ja niiden historiaan. Se on mielenkiintoinen yli 40 auton kokoelma, joka liittyy tiiviisti Woikosken teollisuushistoriaan ja yrityksen omistajasuvun, Palmbergien perhehistoriaan. WHD Automuseo on auki rajoitetusti: tilauksesta ryhmille ja lisäksi ainakin neljänä yleisöpäivänä ensi kesänä. Ne ovat 27. kesäkuuta, 12. ja 26. heinäkuuta sekä 1. elokuuta. Tarkemmat kellonajat löytyvät lähemmin sivuilta: http://woikoskiheliosdressage.fi/fi/automuseo, myynti ja tiedustelut: whd@woikoski.fi.

WHD Gård (ent. Mattila Gård) hankittiin Oy Woikoski Ab:n omistukseen 30-luvulla, jolloin maatiloilla oli iso sosiaalinen merkitys. Tilalla kasvatettiin maankuulua Ayrshire-karjaa, kantapalkittuja lampaita ja myöhemmin mm. nutrioita. Tilalla oli työhevosia, joilla ajettiin menestyksekkäästi myös kilpaa. Pelloilla viljeltiin viljaa ja sokerijuurikasta, ja tilaa pidettiin oman aikakautensa mallitilana. Tänä päivänä tila tarjoaa loistavat puitteet hevosten kuntoutus-, valmennus-, ja koulutustoimintaan sisältäen majoitus- ja ravintolapalvelut. Aktiviteettinä tilalla on automuseon lisäksi metsästys- ja kalastuspalvelut. 

Kuvassa leikkaamassa avajaisnauhaa ovat automuseohankkeen ”isähahmo” Tatu Kolhonen, Clas Palmberg ja Sari Palmberg.

Clas Palmberg istuu autossa, joka on löytänyt tiensä takaisin ”kotiin”: Mercedes Benz 230 vm. 1937. Auto kuului aikoinaan Woikoskelle useamman vuosikymmenen ajan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 1.4.2014