Tuulilasi

Uusi teknologia tuo ison kasan härpäkkeitä autoihin – tässä viisi turhinta

Uusi teknologia tuo ison kasan härpäkkeitä autoihin – tässä viisi turhinta
Business Insider -sivusto kokosi uusien autojen turhakkeita – uuden teknologian härpäkkeitä, jotka ovat käytännössä tyystin turhia tai hyödyttömiä. Tässä viisi kehnointa.

5. Näytöt tuulilasissa

HUD eli Head-up -näyttö eli se, että erilaisia haluttuja informaatioita heijastetaan kuljettajan eteen tuulilasin alalaitaan, on turhake. Kun miettii, miten hyviä nykyautojen näytöt ja digitaaliset mittaristot ovat, on hankala keksiä, mikä tekee HUD:sta paremman? Kenties tämä on vain olevinaan tyylikästä nykypäivänä.

4. Digitaalinen vaihdekeppi

Monet autonvalmistajat ovat jo ottaneet käyttöön uuden elektronisen vaihdekepin perinteisen sijaan. Kokemustemme mukaan ne ovat kuitenkin melko vaativia ja lisäksi epätarkkoja käytössä.

3. Hipaisunäppäimet

Autonvalmistajat ovat keksineet mitä useampia tapoja kontrolloida näyttöjä ja tietoviihdejärjestelmiä. Hipaisu- ja kosketusnäppäimet ovat ajon aikana kaikkein yliarvostetuimpia. Yksikään kosketusnäppäin ei ole riittävän varma, turvallinen tai tehokas tapa säätää jotakin autossasi ajon aikana.

2. Ilmastointikytkimet kosketusnäytöllä

Kokeeko joku vanhanmalliset ilmastointisäätimet ongelmana? Käännät nuppia ja sopiva lämpötila löytyy. Esimerkiksi Porsche Panamerassa tämäkin on tehty elektroniseksi, niin hienoa auto kuin muuten onkin kyseessä. Päivittäisessä käytössä se on lähinnä ärsyttävä, vieläpä kun joudut menemään tietoviihdejärjestelmän alavalikkoon voidaksesi tehdä säädön, joka on perinteisesti erittäin yksinkertaista.

1. Eleohjaus

Kai idea eleohjauksesta on jotenkin coolia ja tätä päivää. Heilauta kättä vastataksesi puhelimeen tai pyöräytä sormeasi muuttaaksesi audiojärjestelmän äänenvoimakkuutta. Todellisuudessa tämäkään ei ole kovin käytännöllistä. Kaikkia samoja asioita voi helposti kontrolloida ohjauspyörän tai kojelaudan painikkeilla. Niitä on itse asiassa helpompi käyttää, eikä sinun tarvitse elehtiä mitä ihmeellisimmillä tavoilla ajon aikana.

Julkaistu: 14.5.2019
8 kommenttia